/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Wolff furcsa választása az idei legjobb futamának

2023. december 30. 11:54   |   Autoblog
címkék:  

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az Egyesült Államok Nagydíját választotta a legjobb versenynek a csapata számára 2023-ban, annak ellenére, hogy Lewis Hamiltont végül kizárták a második helyről.

A hétszeres világbajnok a Max Verstappennel való szoros küzdelem után a második helyen ért célba az idei év egyik legjobb futamán a Mercedes szempontjából.

Később kiderült, hogy mind Hamilton, mind a harmadik helyen végző Charles Leclerc megbukott az FIA által a verseny után végzett ellenőrzésen a túlzott mértékű padlólemez kopása miatt.

A Mercedes a kizárásért az austini pályán jelenlévő hatalmas bukkanókat és magának a versenyhétvégének a jellegét okolta, mivel a sprinthétvége miatt, amely korlátozott lehetőségeket adott az autó beállításainak megváltoztatására, emiatt lett túl alacsony az autó hasmagassága.

Amikor a 2023-as szezon fénypontjáról kérdezték, Wolff az austini futamot választotta, annak ellenére, hogy végül dobogó nélkül távoztak: “Ez talán furcsán hangzik, mert kizártak minket, de Austin volt a legjobb.”

“Hoztunk egy fejlesztési csomagot, ami működött, és az autó jól teljesített. Mondhatnánk, hogy, diszkvalifikáltak bennünket, mert túl alacsony volt az autó hasmagassága, de a valódi teljesítmény megvolt, és ez egy élvezetes hétvége volt számunkra” – mondta Wolff.

“Mindig is azt mondtam, hogy inkább legyen egy gyors autóm, amit nem a megfelelő módon hangoltunk. De összességében ez volt a legjobb hétvége, látva, hogy a szélcsatorna és a pálya közötti korreláció helyes volt” – zárta gondolatait a Mercedes csapatfőnöke.

A korábbi Forma-1-es versenyző szerint pedig, ha a jövő évben egy versenyképes autóval állnak elő a Mercedes csapatánál, akkor Lewis Hamilton még mindig komoly kihívás elé állíthatja Max Verstappent és a Red Bull csapatát.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/