/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

12 százalékkal több a nyári autóbérlés

2016. augusztus 07. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

A magyarok körében már most 12 százalékkal nőtt az autóbérlések száma a nyári foglalások és előjegyzések alapján a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A leggyakrabban Olaszországban és Spanyolországban van szükségünk bérautóra – derült ki az autokolcsonzes.hu online bérautó-foglaló oldal nyári foglalási statisztikáiból.

Idén 10 százalékkal többet költünk autóbérlésre nyaraláskor, mint tavaly ilyenkor. A legkelendőbb hónapok a június, július voltak – a magyarok többsége ilyenkorra időzíti a vakációhoz szükséges autóbérlést. Az eddigi nyári foglalások és előjegyzések alapján már most 12 százalékkal bővült a magyarok körében a bérautó-foglalások száma. A leggyakrabban a gazdaságos, négyajtós, dízelmotoros gépjárműveket keressük. „Jellemzően a férfiak intézik az autóbérléssel kapcsolatos feladatokat, akiknél a praktikum és a gazdaságosság a legfontosabb szempont, főleg, ha családi nyaralásról van szó” – tette hozzá Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője.

A szomszédos európai országokhoz viszonyítva is előkelő helyen állunk a nyári autóbérlési statisztikák szerint, mivel a régióban Magyarországról érkezik a harmadik legtöbb foglalás. Az autókölcsönzések számosságát tekintve csak az osztrákok és a lengyelek előznek meg minket, viszont ha az autóbérlésre fordított költségeket nézzük, akkor már más a helyzet. Az osztrákok, a csehek és a szlovákok is jóval többet költenek nálunk, de még a szlovének és a lengyelek is megelőznek minket. „A magyarok körében évről évre egyre rövidülnek az autóbérlési időszakok, átlagosan kevesebb mint 6 napra vesszük igénybe a bérautót nyaraláskor. Ez abból is adódhat, hogy csökkent a magyarok pihenésre szánt ideje, míg európai szomszédaink hosszabb kiruccanásokat is megengedhetnek maguknak” – magyarázta a bérautó-foglaló oldal szakértője.

Még mindig szívesen választjuk úti célként a katalán vidéket, a leggyakrabban Málagában, Barcelonában és Milánóban vesszük át, az általában körutazáshoz szükséges bérautót. A top 5 listában van még Lisszabon és Szicília egyik legnépszerűbb városa, Catania is. Spanyolország és Olaszország mellett az amerikai autóbérlés a leggyakoribb nyáron is.

Autóbérlés szempontjából top 5 ország a magyarok körében:

  1. Olaszország
  2. Spanyolország
  3. USA
  4. Egyesült Királyság
  5. Németország

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/