/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

13 millió autót hívhat vissza a Honda

2014. december 15. 08:59   |   Autoblog
címkék:  

Tovább gyűrűzik a Takata-botrány: a Honda az egész világra kiterjedő visszahívási akciót indít, a balesetveszélyes légzsákok miatt. Az akció 13 millió gépkocsit érinthet japán sajtóértesülések szerint.

Kép: Honda

Világszerte kiterjeszti a visszahívási akciót a Honda – jelentette be a konszern a hétvégén. A japán autógyártó már korábban 2,8 millió gépjárművet hívott vissza az Egyesült Államokban, amelyekben a Takata konszern által gyártott hibás légzsákok voltak. Mint kiderült, ezek a légzsákok néha kidurrannak kinyíláskor és egyes esetekben fémszilánkokat szórnak szét, amelyek srapnelszerűen szóródnak szét az utastérben.

A konszern egyelőre nem közölte, hogy milyen modellekből melyik kontinensen hány autót érint a visszahívás, de Japán sajtóértesülések szerint a 13 milliót is elérheti az érintett járművek száma, amelyet a tulajdonosoknak vissza kell vinniük a márkaszervízekbe, hogy kicseréljék benne a hibás alkatrészt. Az Egyesült Államokban is kiterjesztik a visszahívási akciót, így ott a teljes szám 2,8 millióról 5,7 millióra nő.

Bajba kerülhet a Takata

A hiba miatt komoly bajba kerülhet a Takata alkatrészgyártó, amelynek a légzsákjaiban a hibát felfedezték. A Honda után várhatóan a Mazda is visszahívásokra kényszerül, mivel az ő modelljeikbe is került a defektes szériából. A hiba miatt eddig hivatalos források szerint négy ember vesztette életét az Egyesült Államokban és Malajziában, és világszerte eddig 11 millió autót hívtak vissza. A Takata ezért komoly anyagi veszéllyel néz szembe: egyedül Amerikában húszmillió autó lehet érintett, amelyeknek a visszahívási költségei elérhetik a 678 millió eurót (mintegy kétszázmilliárd forint).


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/