/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

1650 km egy Audi A4-el

2008. július 02. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi új A4 2,0 TDI modellje mindössze 3,32 literes fogyasztással teljesíte a Bécs-Basel-Bécs közötti 1650 km-es távolságot

Immár második fogyasztási maratonját futja az Audi konszern új A4-es modellje, amelynek most lezajlott tesztjén mindössze 88 gramm/kilométeres széndioxid-kibocsátást produkált az autó. Az Ausztriában és Svájcban rendezett gazdaságossági verseny második fordulója is sikeresen zárult: az egyik szakmai magazin véletlenszerűen kisorsolt 20 olvasója, és az Audi kétfős csapata egy 88 kW / 120 LE teljesítményű új Audi A4 2.0 TDI-vel vállalkozott arra, hogy egyetlen tanknyi üzemanyaggal teljesítsék a Bécs – Basel – Bécs közötti 1.650 kilométeres körutat.


Vasárnap mind a 11 csapat célba ért: a leggazdaságosabban autózó duó végül 100 kilométerenként 3,32 literes átlagfogyasztást ért el, ami kilométerenként 88 gramm széndioxid-kibocsátást jelentett. Ezen adatok alapján így egyetlen tankkal akár 2.000 kilométer is teljesíthető lett volna. Mindezzel a Basel – Bécs – Basel első forduló kiváló eredményeit is sikerült felülmúlni.

A győztes csapat az 1.650 kilométeres túrát követően szerdán 100 kilométerenként 3,44 literes átlagfogyasztást, illetve kilométerenként 91 gramm széndioxid-kibocsátást ért el. Mindehhez magasabb, 81,4 kilométer/óra átlagsebesség tartozott. Az elsőtől az utolsó kilométerig teljes koncentrálás mellett és rendkívül sportszerű hozzáállással a maratoni atléták még az eleve igen magas elvárásokat is túlteljesítették: az átlagosan 22 óra utazás, illetve 73 és 80 kilométer/óra közötti átlagsebesség után a fehér Audi A4 modellek végül célba érkeztek.

Ezzel egyértelműen megmutatkozott, milyen komoly takarékossági lehetőségek rejlenek az autóvezetők lábában. Az új kétliteres TDI-motor 100 kilométerenként mindössze 5,1 literes gyári átlagfogyasztásával és mindössze 134 gramm/km-es széndioxid-kibocsátásával a középkategória egyik leggazdaságosabb modellje.

Az Audi gazdaságossági versenyének résztvevői mindenesetre még e kiváló átlagfogyasztást is alulteljesítették. A győztes csapat ugyanis mindössze 3,32 liter gázolajat égetett el 100 kilométerenként, ami mindössze 88 gramm széndioxid-kibocsátást jelent, s valóban kiváló értéknek számít a 74,6 kilométer/óra átlagsebesség mellett. Öt csapat fogyasztásértéke 3,45 liter alatt maradt, ám még a 11. helyezett Audi is 3,50 literes átlagfogyasztással végzett.

Annak érdekében, hogy e rendkívül alacsony értékeket sikerüljön elérni, a légkondicionáló jórészt üzemen kívül maradt. A 11 Audi A4 tankjában maradt üzemanyagot tekintve azonban a versenyzők a nagyteljesítményű és különösen gazdaságos klímaberendezésekkel akár még ezt a kényelmet is megengedhették volna maguknak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/