/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

1817 lóerős pályautót készített a Hennessey

2023. január 09. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

A texasi hipersportautó gyártó és izomautó nemesítő Hennessey Performance leleplezte harmadik Venom F5 modelljét, a kifejezetten versenypályára hangolt Revolution Coupét. A könnyebb, agilisabb és még nagyobb leszorítóerőt termelő új változat a versenypályák nagyragadozója lesz.

A Venom F5 Revolution Coupe a Hennessey Venom F5 Coupe modellen alapul, de teljesen átdolgozott aerodinamikája, felfüggesztése, motorhűtése van és digitális telemetria rendszert is építettek bele. A mérnökök a súlycsökkentésre is nagy hangsúlyt fektettek: szisztematikus diétával sikerült 1360 kilogramm alá szorítaniuk a hipersportkocsi saját tömegét, így ez lett a legkönnyebb Venom F5 modell.

A pehelysúlyú sportkocsi lélegzetelállító gyorsulásra képes. A hátul középen beépített, ikerturbós 6,6 literes ‘Fury’ V8-as motor 1817 lóerőt küld a hátsó kerekekre egy robusztus automatizált váltóművön keresztül. A lassításról karbon-kerámia fékrendszer gondoskodik.

A Revolution Coupe megkülönböztető jegye a hatalmas, állítható lapátszögű hátsó légterelő szárny, amely 300 km/óránál 362, 400 km/óránál pedig 635 kg leszorítóerőt termel. A hátsó szárny és a diffúzor munkáját az óriási első splitter és a szélső légterelők ellentételezik. Új a tetőn elhelyezett középső légbeömlő is, amelyen keresztül friss levegő jut a motortérbe.

A kettős keresztlengőkaros felfüggesztés agresszívabb beállítást kapott, egyszerűen, kézi szerszámokkal állítható lengéscsillapítókkal. A kovácsolt könnyűfém felnikre még szélesebb abroncsokat feszítettek. Fedélzeti telemetria rendszer is van, amely méri a köridőket, a G-erőket és egyéb paramétereket és el is tudja tárolni az értékeket.

A Revolution Coupe a harmadik modell a Venom F5 családban. Az F5 Coupét az elképzelhető legnagyobb sebesség elérésére tervezték, az F5 Roadster a nyitott tetős autózás legintenzívebb élményét adja, míg az F5 Revolution Coupe a pályák ördöge kíván lenni.

A Venom F5 Revolution Coupéból összesen 24 darabot fognak összeszerelni, s ezek nagy részét már előre eladták. Egy példányért minimum 2,7 millió dollárt kell fizetni.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/