/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

2018 legbiztonságosabb autói

2018. december 13. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A legnagyobb európai járműbiztonságot vizsgáló szervezet, az Euro NCAP kihirdette az idei év legbiztonságosabb autóit, a ‘Best in Class’ modelleket. A kisméretű családi autók kategóriájában a Mercedes-Benz A-osztály bizonyult a legjobbnak, egyúttal az év legjobb összesített eredményét is magáénak tudhatja. A Lexus ES két kategóriában, a ’nagy családi autók’ és a ’hibrid és elektromos autók’ szegmensében győzött, míg a Hyundai Nexo a nagyméretű terepjárók mezőnyében alkotott kiemelkedőt.

Természetesen a különdíjak mellett mindhárom autó megkapta a legmagasabb, ötcsillagos értékelést is. Ehhez az autónak minden kulcsfontosságú területen, a felnőtt- és gyermek-utasvédelem, a veszélyeztetett úthasználók védelme és a vezetést támogató rendszerek tekintetében jól kell teljesítenie. Az aktív támogatást kínáló biztonsági rendszerek – amilyen például a városi forgalomban és az autópályán is dolgozó automatikus vészfékezés – szintén részét képezik az NCAP összesített értékelésének, ahol ezek 40 százalékos súlyozással szerepelnek a felnőtt utasvédelem, 20 százalékos súllyal a veszélyeztetett úthasználók védelmének és 20 százalékos súllyal a biztonsági rendszerek minősítésénél.

A mai legkorszerűbb autók fokozott védelmet nyújtanak a vezetőnek és utasainak, illetve segítenek elkerülni a baleseteket. Az új megoldások közt immár megtalálható az ütközést megelőző biztonsági rendszer, a nappali/éjszakai kerékpáros- és gyalogosfelismerés, a radarvezérlésű sebességtartó automatika és a sávkövető asszisztenst, amelyek együtt 2-es szintű automatikus vezetéstámogatást is kínálnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/