/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

2028 lóerő négykeréken Amerikából

2014. március 31. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az egyesült államokbeli Trion SuperCars már építi Nemesis sportkocsiját, amely duplaturbós V8-asa két Bugatti Veyron erejéből gazdálkodhat, és 450 km/óra feletti végsebességgel kecsegtet. A cél a Koenigsegg One:1 legyőzése.

Úgy tűnik, nem csak zöld autókat éri meg manapság gyártani, mivel egyre több a szupersportkocsik készítésére megalakuló cég. Egy új manufaktúra, akik magukat Trion SuperCars-nak (TSC) hívnak, most egy olyan tervvel álltak elő, amivel még az igazán nagy nevek sem merészkedtek.

A kaliforniai székhelyű cég meg szeretné építeni Nemesis névre keresztelt négykerekűjét, ami nem kevesebb, mint 1491 kilowattos teljesítményt, azaz 2028 lóerőt produkálna az utasok mögé épített biturbó V8-asával. Ezzel pedig nem kisebb célt tűztek ki, minthogy megegyék reggelire a téma etalonjának számító Bugatti Veyront, valamint az új Koenigsegg One:1-t.

Bár még a tervezés korai szakaszában állnak a munkálatok, ha elkészül, állítólag 450 km/óra feletti végsebességre is képes lesz, míg 0-ról 100-ra 2,8 másodperc alatt gyorsulhat. Ebben nagy segítséget jelent a nyolcsebességes szekvenciális váltó, valamint a szénszálból épített kasztni.

Az előre kiadott látványterveken ugyan nem szerepel a Nemesis belseje, ám megalkotói szerint kellően kényelmes és luxusszintű lesz. Például csomagtartója elég helyet fog biztosítani akár golf felszereléseknek, vagy különböző poggyászoknak, az utasteret pedig a bőr uralja majd. Emellett nem elhanyagolható az érintőképernyős kezelési rendszer, melyben elérhető lesz egy „Predátor mód”, aminek köszönhetően maga az utastér hangulata is átváltozik, de a száguldáshoz nélkülözhetetlen alkatrészek (futómű, kipufogórendszer, leszabályozás, aktív aerodinamikai elemek) szintén módosulnak, élesednek.

Arról egyelőre még nem tudni, mikorra várható az első piacképes modell és milyen áron, de egy tapintható prototípust már április végéig szeretnének összerakni a cég emberei.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/