/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult az Audi TT

2018. december 04. 17:25   |   Autoblog
címkék:  

Markánsabb, erősebb és gazdagabb felszereltségű: ma indul a megújult Audi TT előértékesítése. Húsz évvel az „ős TT” debütálása után most még markánsabb dizájnnal, nagyobb teljesítményű motorokkal és kibővített alapfelszereltséggel mutatkozik be a győri sportautó. Az Audi limitált kiadású „TT 20 years” modellekkel tiszteleg az Audi TT 20 éves sikertörténete előtt.

A „TT 20 years” jubileumi kiadás 999 példányban készül és visszaidézi az 1998-ban debütáló Audi TT első generációját. Részleteiben felfedezhető a TTS Roadster tanulmányautó, amely 1995-ben a Tokiói Autókiállításon ünnepelte premierjét: az ülések, az ajtóborítás és a középkonzol mokaszinbarna nappabőrrel borított, további bőr betétek és kontrasztvarratok modernebb köntösbe bújtatva idézik fel az egykori tanulmányautót.

Az egyedi sorszámozást megjelenítő plakett, valamint a kormányon és a sebességváltó gombon elhelyezett „TT 20 years” felirat díszítik az utasteret. Metálszürkén csillogó 19-colos alumínium keréktárcsák, egyedi formájú kipufogóvégek, mátrix OLED hátsó lámpák és az oldalküszöbök felett mattított négy karika emelik ki a külső egyediségét. A vevők nyílszürke és nanoszürke fényezés közül választhatnak. Az egyedi „TT 20 years” modellek Coupé és Roadster változatban is elérhetők.

Az Audi TT 20 éve egyet jelent a vezetés élményével – a megújult TT-modelleknél az Audi még tovább erősítette a harmadik generáció sportos karakterét. Az új TT két győri gyártású közvetlen befecskendezésű benzinmotorral érhető el: új alapmotorként a 40 TFSI 197 LE teljesítménnyel és a 45 TFSI 245 LE teljesítménnyel. Mindkét motor izmosabb elődjénél és részecskeszűrővel is rendelkezik.

Az alsó sebességfokozatok az új, hétfokozatú S tronic váltónak köszönhetően rövidebb áttételűek, amely még jobb menetdinamikát tesz lehetővé. A TT Coupé a 40 TFSI motorral 6,6 másodperc, míg a 45 TFSI motorral mindössze 5,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Az erősebb motorváltozathoz rendelhető quattro összkerékhajtás is, amely további pluszt jelent a vonóerő és a menetdinamika terén.

A TT külseje progresszívebb és élesebb lett. A singleframe hűtőrács cizelláltabb lett, a szoknyán oldalt pedig hangsúlyos légbeömlő nyílások kaptak helyet. Az opcionális S line külső csomag még jobban felerősíti az autó sportos karakterét. S line sport csomaggal is kiegészíthető, ami 10 mm-es ültetést és S sportüléseket foglal magában.

Az új Audi TT Coupé németországi alapára 35 900 euró, míg a TT Roadster 38 300 eurótól indul. A kizárólag 45 TFSI quattro változatban rendelhető „TT 20 years” limitált kiadásért 51 740 eurót kell fizetni. A kiszállítások a jövő év elején indulnak.Az Audi TT gyártása 20 évvel ezelőtt kezdődött az Audi Hungariánál, amelyet 2006-ban követett a sportautó második generációja. Kezdetben Győrben az autók összeszerelése zajlott, a lakkozott karosszériák Ingolstadtból érkeztek az Audi Hungariához. 2013 óta már teljes egészében az Audi Hungariánál készül a legendás sportautó. A TT sikertörténetét 2014-ben az Audi TT harmadik generációja is tovább folytatta. Az Audi Hungariánál 1998 óta összesen több mint 1 150 000 autó, köztük 600 000-nél is több Audi TT készült.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/