/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sokkal okosabb lett a Jeep Renegade

2019. október 17. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Már rendelhető Magyarországon az új, 2020-as modellévű Jeep Renegade, amely frissített csatlakozási és adatmegosztási funkciókkal elégíti ki az egyre nagyobb elvárásokat támasztó, mind inkább online életet élő ügyfelek igényeit.

Az új Renegade-hez kínált, vadonatúj UConnect Box a 7,0 és a 8,4 colos navigációs rendszereken keresztül egyaránt hozzáférést biztosít az új UConnect szolgáltatásokhoz, valamint az új My UConnect mobil applikációhoz. Az Európában most először elérhető, új UConnect Box szolgáltatások széles skáláját kínálja – szériaként vagy opcióként –, amelyek a legkülönfélébb felhasználói felületeken keresztül elérhetők, a My UConnect mobil alkalmazástól kezdve az okosórákon és az interneten át a tetővilágítás kapcsológombjáig vagy a rádióig.

A UConnect infotainment rendszerekhez társuló, októbertől elérhető új UConnect Box fejlett fedélzeti csatlakozási lehetőséget kínál, számos hasznos szolgáltatással fokozva a típus biztonsági és kényelmi színvonalát. Ezeket a szolgáltatásokat három kategóriába csoportosíthatjuk: Az Alap szolgáltatásokat már a gyárban aktiválták, a Normál szolgáltatásokat az ügyfélnek kell aktiválnia. Az előbbi kettő az alapcsomag részét képezi, míg az Opciós funkciók csak külön megrendelésre hozzáférhetőek.

Mindhárom kategóriában különböző szolgáltatási csomagok találhatók. A My Assistant (Alap kategória) csomag része az az SOS vészhívó funkció, amivel baleset vagy egyéb vészhelyzet esetén az utasok segítséget kérhetnek. A tetővilágítás konzoljában vagy a rádión elhelyezett gomb megnyomásával, illetve a mobil alkalmazásból aktiválható funkció egy diszpécsernek továbbítja a jármű azonosítóját és tartózkodási helyét. Baleset esetén a rendszer automatikusan indítja a vészhívást. Ha a jármű elromlik, a vezető a jármű koordinátáit megadva hívhatja az asszisztencia szolgálatot.

A Normál kategóriába tartoznak a My Remote, My Car és My Navigation csomagok (kizárólag 8,4 colos érintőképernyővel szerelt modelleknél). Ezek a csomagok nem felárasak, ám az ügyfélnek kell aktiválnia őket. A My Remote többek között lehetővé teszi az autó néhány funkciójának (pl. ajtózárak, világítás) okostelefonról vagy okosóráról történő távvezérlését, a digitális asszisztensekkel (Alexa, Google Home) való kommunikációt, a jármű helyzetének megállapítását, valamint bizonyos paraméterek beállítását.

A My Car a jármű műszaki állapotát és paramétereit folyamatosan felügyelő és ellenőrző alkalmazás, míg a My Navigation a célállomások és turisztikailag érdekes úti célok (POI) távoli keresését lehetővé tévő alkalmazások mellett valós idejű tájékoztatást ad a forgalomról, az időjárásról és a traffipaxokról. A csomagnak része az a Send & Go rendszer is, amin keresztül az autóvezető okostelefonjáról vagy weboldalról a jármű navigációs rendszerébe továbbíthatja egy úti cél címét.

Az UConnect szolgáltatások ajánlatát azok az Opciós szolgáltatási csomagok teszik teljessé, amelyeket a Connectivity weboldalon vásárolhatnak meg az ügyfelek. Olyan funkciók tartoznak ide, mint a My Wi-Fi, a My Theft Assistance vagy a My Fleet Manager csomagok. A My Wi-Fi-vel egyszerre akár nyolc készülék csatlakoztatható a fedélzeti Wi-Fi hotspothoz, így az utasok menet közben szabadon böngészhetik az internetet. A My Theft Assistance szolgáltatás riasztja a tulajdonost, ha lopási kísérletet észlel, ha a jármű megmozdul, vagy ha valaki megpiszkálja a UConnect Box egységet. A My Fleet Manager pedig kis járműflották kezelésére szolgáló funkció.

A 2020-as Jeep Renegade UConnect Box funkciójának bevezetése része a csatlakoztatott járművek azon új, globális ökoszisztémájának, amelyet az FCA áprilisban hirdetett meg azzal a céllal, hogy világszerte fokozott online képességekkel vértezze fel modelljeit.

A Jeep Renegade kategóriájának első számú képviselője, ami a testre szabhatóságot illeti. Számtalan olyan opciót kínál, amelyekkel az ügyfelek egyedivé tehetik, személyes ízlésükhöz és igényeikhez igazíthatják járművüket, amely így tökéletesen megfelel az életvitelük által diktált szükségleteiknek és elvárásoknak.

Októbertől a vadonatúj Blue Shade karosszériaszín is csatlakozik a közelmúltban bevezetett Sting Grey és Bikini fényezési opciókhoz. A 2020-as modellévi Jeep Renegade így összesen 12 különböző opciót kínál, tovább gazdagítva a négyféle felszereltségi szintből (Sport, Longitude, Limited és Trailhawk) és a három különkiadásból (S, Upland és Night Eagle) álló kínálatot. Emellett az ügyfelek nyolcféle hajtáslánc-kombináció közül választhatnak, azokat első- vagy összkerékhajtással társítva.

Az egyliteres, háromhengeres turbómotor 120 lóerős csúcsteljesítménnyel és 190 Nm maximális forgatónyomatékkal, míg az 1,3 literes, négyhengeres turbómotor 150 lóerővel és 270 Nm forgatónyomatékkal áll rendelkezésre. Az előbbi erőforrás hatfokozatú kézi sebességváltóval, az utóbbi DDCT duplakuplungos sebességváltóval, valamint elsőkerék-hajtással rendelhető. Választható még egy dinamikus, 180 lóerős, 270 Nm nyomatékú 1,3 literes erőforrás is, összkerékhajtással és kilencfokozatú automata sebességváltóval.

A motorválasztékot a 120 lóerős, 320 Nm forgatónyomatékú, 1,6 literes MultiJet II turbódízel erőforrás (hatfokozatú kézi vagy DDCT duplakuplungos sebességváltóval, elsőkerék-hajtással), illetve a két teljesítményszinten kapható 2,0 literes Multijet II dízelmotor teszi teljessé. Utóbbi 140 lóerős, 350 Nm nyomatékú kivitelében hatfokozatú kézi vagy kilencfokozatú automata sebességváltóval, a 170 lóerős és 350 Nm-es kivitelben pedig kilencfokozatú automata sebességváltóval rendelhető.

A 2014 szeptemberében bevezetett Jeep Renegade minden más típusnál többet tett azért, hogy a Jeep márka rekord eladásokat érjen el az európai piacokon. Szintén a Renegade volt az első olyan Jeep modell, amelyet az Egyesült Államokon kívül gyártottak. Az autó három kontinensen készül: az olaszországi Melfiben, a SATA üzemben, a kínai Kanton városában működő GAC FCA gyárban, valamint a brazíliai Pernambucóban.

A Renegade 2014-es bevezetése óta világszerte több mint egymillió példányban talált gazdára. 2019 első félévében a Renegade tette ki a márka európai eladásainak 45 százalékát, megerősítve pozícióját, mint a legkeresettebb Jeep modell. A Renegade 2018 azonos időszakához képest 10 százalékkal növelte forgalmát ebben az évben.

Árlista

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/