/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Citroën bemutatta hibrid SUV-ját

A Citroën leleplezte az új, hálózatról tölthető C5 Aircross Hybrid SUV modellt, amellyel megkezdődik a márka elektromos offenzívája. A plug-in hibrid C5 Aircross 225 lóerő kombinált teljesítményt tud felmutatni, hasonlóan praktikus és kényelmes, mint egy hagyományos C5 Aircross, viszont 50 kilométeres nulla emissziós hatótávolságot kínál.

Az új C5 Aircross Hybrid SUV az első hálózatról tölthető hibrid autó a Citroën alapmodellekre vonatkozó stratégiai tervében, melynek értelmében 2023-ra a modellválaszték 80%-a, 2025-re pedig 100%-a rendelkezik majd elektromos változattal. A C5 Aircross SUV-val kezdődően így minden újonnan bevezetett Citroën modellnek lesz elektromos változata. Az új C5 Aircross Hybrid SUV egy többfunkciós alternatíva mindazon ügyfelek számára, akik a kétféle energiaforrás előnyeit egyformán ki szeretnék használni: a 100%-ban elektromos üzemmódét a mindennapos városi közlekedésben, a belső égésű motorét pedig a hosszabb utak alkalmával.

Akárcsak a hagyományos változat, az új C5 Aircross Hybrid SUV is határozott és merész egyéniség. Gazdag személyre szabási lehetőséget kínál, mely a hibrid meghajtást kiemelő különleges részleteket is tartalmaz. A plug-in hibrid technológiára utal az új eloxált kék színcsomag, mely az első ajtók Airbump betétjeinél és az első lökhárító alsó részén elhelyezett élénk színfoltok révén hívja fel a figyelmet a különleges modellre. Az új színcsomag az eloxált Silver, White és Deep Red csomagokhoz érkezik, melyek motortól függetlenül valamennyi C5 Aircross SUV kínálatában megtalálhatók.

A csomagtérajtón látható eloxált kék „ḧybrid” felirat és az első sárvédőket díszítő „ḧ” jelzés szintén a plug-in hibrid változat sajátja. A különleges felirat három utalást is magában rejt: a „h” betű a „hibrid” szóból származik, maga a design egy konnektort utánoz, a „tréma” (két pontos ékezet) pedig a Citroën „ë”-jét idézi. A karosszéria bal oldalán, a jobb oldali üzemanyagtöltő nyílással átellenben található elektromos töltőnyílás könnyen hozzáférhető.

Az új C5 Aircross Hybrid SUV világos és barátságos beltere ugyanolyan kényelmes és otthonos, mint a hagyományos változaté, ugyanakkor néhány különleges részlet is gazdagítja. A keret nélküli elektrokróm belső visszapillantó tükör még előkelőbb hatást kelt, alatta pedig egy elektromos üzemmód-jelzőt helyeztek el. Amikor a gépjármű elektromos (ZEV) üzemmódban halad, a belső visszapillantó tükör alatt kigyullad egy kék fényű jelzőlámpa, amely kívülről is jól láthatóan jelzi, hogy ZEV üzemmódban közlekedő gépkocsiról van szó. Ez lehetővé teszi például, hogy a vezető könnyebben behajtson a belvárosok korlátozott forgalmú övezeteibe.

A középkonzolon, az automata váltó kapcsolókarjától jobbra egy üzemmódválasztó kapott helyet, amellyel többfajta meghajtási mód közül választhatunk: csendes és egyenletes gurulást biztosító elektromos üzemmód, változatos és hatékony használatot garantáló hibrid üzemmód és a dinamikus vezetéshez ajánlott sport üzemmód. Alapesetben a villanymotor és a belső égésű motor használata az akkumulátor töltésszintjétől és a vezetői igénytől függően automatikusan történnek. A 12,3’’ digitális műszercsoporton és a 8’’ kapacitív típusú érintőképernyőn használt speciális új infografikák tovább erősítik a hibrid változat exkluzív jellegét.

A C5 Aircross Hybrid SUV hangtalanul indul és gurul, ZEV üzemmódban maximálisan 135 km/óra sebességgel haladhat és akár 50 km-t is megtehet, ami a mindennapos utak többségéhez bőven elegendő. A tisztán elektromos üzemmódnak köszönhetően egyben a városok korlátozott forgalmú övezeteibe is behajthatunk, ahonnan a hagyományos meghajtású járművek egyre inkább ki vannak tiltva. Az érintőképernyő kezelőfelületéről elérhető speciális ë-Save funkció lehetővé teszi, hogy a vezető felkészüljön az utazásra és villamos energiát tartalékoljon, melyet menet közben bármikor felhasználhat. Az akkumulátorra – 70% töltőkapacitás erejéig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik.

A Citroën név immár 100 éve összefonódik a kényelem fogalmával. A C5 Aircross SUV is a Citroën Advanced Comfort program jegyében fogant, így a tervezési folyamat minden egyes lépésénél odafigyeltek a kényelem valamennyi összetevőjének megerősítésére. Az új C5 Aircross Hybrid SUV még ennél is tovább megy, és az elektromos közlekedés modern, csúcstechnológiás megközelítését kínálja, mely a kényelmet és a sokrétű használatot szolgálja. A hangtalan működés, az élvezetes vezetés, a puha felfüggesztés, a besüppedő Advanced Comfort ülések, a rezgések teljes hiánya, az ergonomikusan felépített, egyszerűen használható kezelőfelületek és szolgáltatások mind az utasok kényelmét növelik.

A C5 Aircross Hybrid SUV helykínálat és variálhatóság tekintetében ugyanazokkal az előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, mint a C5 Aircross SUV. A dönthető háttámlával ellátott, egyforma széles, sínen csúszó és összecsukható hátsó ülések a C5 Aircross egyik meghatározó jegye a szegmensen belül. Ugyanez igaz a hibrid változatra is. Az akkumulátor hátsó ülések alatti elhelyezéséből adódóan a kivételes variálhatóság és a csomagtartóméret is megmaradt. Az ülések helyzetétől függően 460 és 600 liter között mozgó csomagtartó a kompakt hibrid SUV-ok között a legnagyobb, és a szegmens egyik legjobbja. A csomagtérpadlóban külön helyet alakítottak ki a jármű töltéséhez szükséges eszközök számára, a hátsó ülések lehajtása esetén pedig sík padlófelület alakítható ki összesen 1,90 m-es rakodóhosszal, akárcsak a hagyományos változat esetében.

A C5 Aircross Hybrid SUV benzinmotorja egy 1,6 literes 180 lovas PureTech egység, amihez egy 80 kW/110 LE-s elektromotor kapcsolódik. A villanymotort egy 13,2 kWh-os lítium-ion akkumulátor látja el energiával. Hibrid üzemmódban a két motor ereje egyesül: ilyenkor az első kerekekre 225 lóerő összteljesítmény jut és még élvezetesebb a vezetés. A villanymotor 320 Nm-es nyomatéka azonnal, nulla fordulatszámtól rendelkezésre áll.

Az akkumulátor feltöltési ideje 14 amperes Green’up Legrand típusú aljzattal és a szériában kínált 3,7 kW-os töltővel 4 óra, hagyományos, 8 amperes csatlakozóról 7 óra, s a külön kapható Wall Box egységgel és a 7,4 kW-os opciós töltővel 2 óra. A töltés programozható és késleltethető is. A funkció beprogramozása az utastéri érintőképernyőn vagy a My Citroën alkalmazásban történik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/