/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

2,35 milliárd forintot érhet egy 1963-as Jaguar

2016. december 03. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Csupán egy tucat készült abból a könnyűszerkezetű Jaguar E-Type-ból, amelynek tizedik példányát hamarosan árverésre bocsátják. A több mint 50 éves műszemek alig több mint 6000 kilométert futott, és várhatóan 8 millió dollár körül kel majd el.

Egy eredeti, a gyár által könnyített Jaguar E-Type keresi új gazdáját.

Az autó különlegessége amellett, hogy egy tökéletes állapotú, ’63-as példány a ritkasága, ugyanis csupán egy tucatot épített belőle a brit márka – igaz, azóta az eredeti tervek alapján hat újabb modellt készített nemrégiben a kellően tehetős márkarajongóknak.

A tizedik, S850667 kasztnikódú E-Type még valódi versenyeken is részt vett, mint amilyen az Ausztrál GT Bajnokság volt 1963-ban – ezt meg is nyerte. Azóta mindössze 3 tulajdonosa volt, akik kevesebb, mint 4000 mérföldet – mintegy 6400 kilométert – tekertek órájába, így hibátlan állapotnak örvend.

Ezek tükrében egyáltalán nem csoda, hogy a Bonhams arizonai árverésén 8 millió dollár, vagyis 2,35 milliárd forint körüli eladási árra számítanak a szakértők, ez nagyjából 6,5 millió dollárral (1,9 milliárd forinttal) több, mint amit az újra legyártott hat példány darabjáért kért a márka.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/