/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

24 órás versenyre gyúr a tini motoros

2019. június 19. 18:35   |   Autoblog
címkék:  

A H-Moto Team ifjú tehetsége a hétvégén az első 24 órás versenyén vesz részt, ahol ezúttal elektromos robogón kell bizonyítania, hogy készen áll az ilyen jellegű megmérettetésekre is.

Sűrű a versenynaptára a H-Moto Team két fiatal versenyzőjének. A 17 éves Kovács Bálint és a 16 éves Kakuszi Ádám a német bajnokság, az IDM mellett a magyar bajnoki futamokon is rajthoz áll. A hét közben a hazai pontvadászat harmadik fordulóját rendezték meg a Slovakiaringen, és a minél jobb szereplés érdekében mindkét motoros egy napot tesztelt a Dunaszerdahely mellett található pályán. Meg is lett az eredménye a gyakorlásnak, hiszen mindketten eredményesen szerepeltek: Kovács Bálint az Open1000-es kategóriában a második, míg Kakuszi Ádám a Supersport 300-ban a harmadik helyen végzett, ráadásul mindketten hatalmas csatákat vívtak a verseny folyamán.

Kovács Bálint

Kovács Bálint

Kovács Bálint számára ezzel azonban még nincs vége a hétnek, ugyanis a szombaton, Kecskeméten rendezendő Totalbike 24 órás robogóversenyen élete első endurance versenyén is részt vesz, mégpedig az E.T.-M. csapat tagjaként. Bálintnak vélhetően maradandó élményt nyújt majd ez a lehetőség, hiszen a viadalt egy elektromos robogón száguldva kell megtenni Gerendás Szabolcs, Tímári Attila és Vagyóczki István csapattársaként.

Kakuszi Ádám

Kakuszi Ádám

Ezres géppel még sosem versenyeztem ezen a pályán, így nagyon fontos volt számomra, hogy a bajnoki futam előtt egy teljes napot tesztelhettem a Slovakiaringen, hiszen így ki tudtam próbálni többféle beállítást. Úgy érzem, sikerült megtalálnunk az optimális beállítást, ráadásul a futómű terén is előre léptünk, és ennek köszönhetően sikerült megszereznem a pole pozíciót. Sajnos a versenyen nem sikerült megtartanom ezt a helyemet, és hatalmas csatában végül 32 ezreddel a második helyre szorultam. Ennek ellenére az összteljesítményemmel elégedett vagyok, miután a motor beállításaival jelentősen elmozdultunk a helyes irányba, motiváltan várom majd az IDM Suzuki Cup következő futamát. Ám előtte még Kecskeméten lesz dolgom, és ez a lehetőség két okból is nagyon hasznos lehet a jövőm szempontjából. Egyrészt könnyen előfordulhat, hogy a pályafutásom az endurance felé fordul, másrészt az elektromos motorozás a jövő egyik nagy esélye, ami számomra is tartogathat még lehetőségeket” – mondta Kovács Bálint.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/