/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újra kínál alkatrészeket a Toyota a legikonikusabb Land Cruiserhez

2021. szeptember 05. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota Gazoo Racing a J40-es széria 70. születésnapja alkalmából hivatalosan megerősítette, hogy ismét elkezd alkatrészeket gyártani a veterán terepjáróhoz a GR Heritage Parts Project keretében.

Ha klasszikus Toyota Land Cruiserekre terelődik a szó, a legtöbbünknek nem az 1951-től 55-ig gyártott első (BJ, FJ), és nem is az 1955-től 1960-ig gyártott második (J20/30), hanem az 1960-tól egészen 1984-ig gyártott harmadik, J40-es sorozat ugrik be elsőként, mivel karakteres megjelenésével, elpusztíthatatlanságával, robusztusságával és kiváló terepjáró-képességével talán ez a generáció hagyta a legmélyebb nyomot az autózás történetében.

A bejelentés fontosságát hangsúlyozza, hogy a Toyota Gazoo Racing olyan pótalkatrészeket gyárt majd a J40-eshez, amelyek már évtizedekkel ezelőtt kifogytak a boltok polcairól. Eredeti gyári alkatrészként értékesítik majd ezeket, így a tulajdonosok még hosszú éveken át könnyedén szervizelhetik és vezethetik majd kedvenc autójukat, melyhez sok emlék köti őket.

A Land Cruiser régi ígérete, hogy „bárhová elviszi az embereket, és épségben vissza is hozza őket”. Még azok a modellek is, amelyeknek a gyártását már több évtizede beszüntették, a vásárlók dédelgetett kedvenceinek számítanak, és továbbra is részt vesznek a mindennapi életben a világ azon részein, ahol úttalan utakon kell közlekedni: segítik a megélhetést és az aktív életvitellel járó kikapcsolódást is. Az utóbbi években azonban rendkívül komoly hiány mutatkozott a J40 alkatrészeiből, emiatt a Land Cruiser tulajdonosok aggodalmukat fejezték ki a gyár felé, hogy már nem sokáig tudják életben tartani hűséges terepjárójukat.

Ezért döntött úgy a Toyota Gazoo Racing, hogy ismét gyártásba veszi azokat az alkatrészeket, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozik. A vállalat előzetes felméréseket végeztetett a kereskedőkkel és a Land Cruiser rajongói klubok képviselőivel, és ezen egyeztetések után most az előkészítése zajlik a legfontosabb funkciókkal – hajtás, kanyarodás és fékezés – kapcsolatos alkatrészek újragyártásának és értékesítésének a J40-es sorozat számára.

Miután lezárul az előkészítés szakasza, a motorokat, hajtásláncokat és kipufogórendszereket a modern alkatrészektől elkülönítve, ún. „heritage” alkatrészként kínálják majd, várhatóan 2022 elejétől kezdve.

A Toyota Gazoo Racing hivatalos oldalán élesített egy online kérdőívet is, amelyen keresztül az ügyfelek jelezhetik, hogy mely alkatrészekre, részegységekre van továbbiakban szükségük. Ezeket a visszajelzéseket felhasználják majd a következő újragyártandó alkatrészcsomag kiválasztásakor.

A Toyota Gazoo Racing korábban már kínált újragyártott alkatrészeket régi Toyota modellekhez, az A70-es és A80-as Suprához, valamint a 2000 GT típushoz, de ez lesz az első alkalom, hogy nem egy sportautó számára készítenek alkatrészeket. Tervbe vette a vállalat a J40-esen kívül más Land Cruiser generációk számára gyártandó pótalkatrészek gyártását is, ehhez azonban további egyeztetések szükségesek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/