/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Beárazták az új Opel Astrát

2022. január 20. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

7 390 000 forinttól indul az új Opel Astra, ez az 1,2-es benzinmotoros ötajtós Business Edition ára Opel finanszírozással. Ráadásul ez nem egy lecsupaszított alapváltozat, hanem egy rendkívül gazdagon felszerelt modell, amely a vásárlói visszajelzések és a piaci tapasztalatok alapján minden lényeges és népszerű biztonsági és kényelmi felszerelést tartalmaz.

Az új Astrával a német márka új fejezetet nyit a modell 30 éves sikertörténetében: a rüsselsheimi kompakt története során most először villamosított hajtással is elérhető. Az új Astra hajtáslánc-választékában mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt, hiszen az Opel palettáján először az Astra kínál majd tisztán elektromos hajtást, plug-in hibridet és belső égésű erőforrásokat egyaránt. A teljesítménypaletta 81 kW-tól (110 LE) egészen 165 kW-os (225 LE) rendszerteljesítményig terjed – azaz a vezetés élvezete garantált.

Az új Opel Astra a márka formai állásfoglalása. Dinamikusabb, mint valaha, tiszta, feszes felületekkel, felesleges formaelemek nélkül, az Opel új márkaarcával, az Opel Vizorral. Első pillantásra egyértelmű, hogy ez az Astra egy új korszak meghatározó új modellje.

2015-ben bemutatott elődjéhez hasonlóan az újdonság számos, korábban csak a drágább modellekre jellemző újdonságot is hoz a kompakt kategóriába. Az adaptív IntelliLux LED Pixel fényszórók például egyenesen az Opel zászlóshajójából, az Insigniából érkeztek, és összesen 168 LED szegmenssel világítanak. Ez a megoldás utat mutat nem csak a kompakt osztályban, de a középkategóriában is.

Az utastér változása időugrásszerű az Astra új generációjában. Az új, és teljesen digitális Pure Panel vezetőtérrel az analóg műszerfal immár a múlté: új, modern grafikájú, letisztult és intuitívan kezelhető ember-gép interfész (HMI) váltotta le. Az új Astra fedélzeti rendszerei a nagyméretű érintőképernyőkön keresztül gyorsan és intuitívan kezelhetők, olyan egyszerűen akár egy okostelefon. Mindemellett a legfontosabb funkciók (mint például a fűtés-szellőzés kezelése) változatlanul fizikai gombokkal és kapcsolókkal működtethetők.

Az új kompakt modell tipikusan opeles jellemzője a kiváló üléskomfort. Az első ülések házon belüli fejlesztésűek, és AGR (Egészséges Hát Munkacsoport) minősítésűek, példaértékű ergonómiájukkal kiemelkedően kényelmesek, különösen a hosszú utakon. A vezető munkáját csúcstechnológiás asszisztens rendszerek segítik a head-up kijelzőtől a félautomata sávváltást is kínáló sávközéptartó rendszerig. Utóbbi az autó valamennyi kamerájának és érzékelőjének munkáját összehangolva képviseli az Opel vezetéstámogató rendszereinek következő generációját, a 360 fokos kamerát is beleértve.

Az új Astra 4374 mm hosszú (+4 mm), 1860 mm széles, tengelytávja viszont 2675 mm-es (+13 mm). Izmos kiállása ellenére az új Astra állítható padlómagasságú csomagtere ledöntött hátsó ülésekkel akár 1250 literes is lehet.

Az új Astra a különösen flexibilisen alakítható és többféle hajtásmód befogadására is alkalmas EMP2 padlólemez harmadik generációjára épül, úgy, hogy az Opel DNS-e már a fejlesztés legelején is jelen volt a folyamatokban. Mindez azt jelenti, hogy az új modell vezethetőségét és menetdinamikai jellemzőit a lehető legnagyobb gonddal tervezték meg, így az újdonság eleve “autópálya kompatibilisnek” született. Más szavakkal: a nagysebességű menetjellemzők tökéletessége a fejlesztés egyik első számú célja volt.

A kormányzás és a felfüggesztés oldalerőkkel szembeni merevségét – McPherson futómű dolgozik elöl, és csatolt lengőkaros a felfüggesztés hátul – eleve úgy állították be, hogy a szerkezet hossztengely menti csavarodási ellenállása a lehető legnagyobb legyen. Az új modell fékteljesítménye magas, viselkedése ívmenetben éppúgy stabil, mint egyenesben. Az új Astra torziós merevsége 14 százalékkel magasabb elődjénél.

Az új Opel Astra tehát mostantól megrendelhető, az első autók várhatóan március végén, április elején érkeznek meg a márkakereskedésekbe. A kupés vonalú, sportos ötajtós karosszériaváltozat mellett rendelhető az elegáns Astra Sports Tourer kombi is – ennek az érkezése a nyár elejére várható. Jövőre az akkumulátoros elektromos Astra-e is csatlakozik a palettához.

A részletes árlista az opel.hu oldalán, ezen a linken található: https://www.opel.hu/autok/astra-modellek/astra/hatchback/brochures-pricelist.html

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/