/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

25 százalékkal emelkedik a kötelező díja

2011. október 16. 16:25   |   Autoblog
címkék:  

A kormány által benyújtott tervezett szerint 30 százalék lesz a Baleseti Adó, de a díjak várható 5 százalék körüli további esése miatt a tényleges díjemelkedés csak mintegy 25 százalék körül fog alakulni a kötelező kampányban.

A jövőre várhatóan tovább zsugorodó kötelező gépjármű felelősség biztosítási díjak 30 százalékát tenné ki a Baleseti Adó. A gépjármű tulajdonosoknak az adót, az általuk fizetett díjrészletekkel együtt kell majd megfizetniük 2012-ben.

Az egészségbiztosítási alap hiányának egyensúlyba hozatalát célzó Baleseti Adó legkisebb mértékben a motorkerékpárok, illetve a személygépjármű tulajdonosok kötelező díját emeli majd, míg legnagyobb mértékben a teherautók, buszok, illetve vontatók díjára hat. Míg egy motorkerékpár esetében 1-2 ezer forint lenne az adó átlagos fizetendő mértéke, addig a személygépjárművek esetében 7, a tehergépjárművek esetében pedig 30-80 ezer forintot jelentene.

Az adó egységes, százalékos mértékű meghatározásával, továbbra is megmaradna viszont a biztosítók által az ügyfelekért folytatott fokozott verseny, sőt a korábbi díjkülönbségek még tovább is növekednének. A Biztosítás.hu internetes alkusz szerint ugyanis a díjak várható kis mértékű további csökkenésén túl, egyes biztosítók – bár ezzel újabb díjcsökkentést vállalnának magukra – az adó egy részét díjkedvezmények formájában akár vissza is juttatnák majd ügyfeleiknek, ami a hamarosan induló kötelező biztosítási kampányban tovább színesítené a képet.

Forrás: Biztosítás.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/