Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

28 évnyi alvásból ébresztették fel a BMW M535i-t

2018. június 15. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindössze alig 3 év használat után, 1988. decemberében eltették az autók Csipkerózsikáját egy nagyon hosszú alvásra, melyből nemrég ébresztették fel, hogy új gazdáját is olyan hűen szolgálhassa, mint tette azt eddigi egyetlen tulajdonosával.

1985-ben valaki boldog tulajdonosa lett egy 215 lóerős (160 kW) és 310 Nm-es 3.5 literes sorhatos benzinmotorral szerelt E28 BMW M535i-nek, melyet 40 700 mérföldön (65 500 km) keresztül, 1988. decemberéig használt.

Ezt követően ellenőrzött körülmények között eltette, s egészen 2018. márciusáig meg sem mozdította. Pár hónappal ezelőtt azonban elérkezettnek látta az időt, hogy túladjon egykori szerelmén, így friss folyadékokkal feltöltve, a szükséges alkatrészcseréket megejtve 30 ezer angol fontért (közel 11 millió forintért).

Az ár ugyan nem foglalja magában a friss műszaki vizsgát – eddig tulajdonképp egyszer sem járt vizsgán az autó, hisz három évesen már letették pihenni – de aligha lehet gond közúti közlekedésre való alkalmasságával.

A teljes gyári dokumentációja és felszerelései mellett minden javítás számlája jár hozzá, valamint az M-Technic optikai csomag is, mely keményen feláras tétel volt már akkoriban is. Mélyzöld fényezését az antracit színű belső és a tetőablak egészítik ki, a vezetési élményfaktort pedig az ötsebességes kézi kapcsolású váltó növeli.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!