/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

300 lóerővel mutatkozott be az Audi legkisebb sportcrossovere

2018. december 14. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A teljesítményméregetés már nem csak a sima személyautók piacán hódít, hanem a crossoverek világában is. Ennek legújabb terméke az Auditól érkezik az SQ2 személyében. A kompakt SUV 300 lóerős motorjával 4,8 másodperces százas sprintet ígér.

Elérhetővé tette legkisebb és legolcsóbb sportcrossoverét az Audi Európa szerte.

A kompakt SUV motorterében a Volkswagen csoport 2.0 literes négyhengeres TFSI motorja teljesít szolgálatot 300 lóerő és 400 Nm csúcsnyomaték kíséretében – utóbbi 2000 és 5200-as fordulatszámok között folyamatosan rendelkezésre áll. Ezt egy hétfokozatú duplakuplungos S-Tronic automataváltó továbbítja a Quattro összkerékhajtású (de akár teljes mértékben hátsó hajtásra képes) rendszer felé, így elég fürge százas sprintidőt ígérve az SQ2-nek. Álló helyzetből 4,8 másodperc alatt hagyja el a mutató a százas értéket, míg a végsebességet az elektronika korlátozza 250 km/órában.

Ami a külsőt illeti, a front meghatározó eleme a nyolc függőleges vonallal tagolt hatalmas hűtőmaszk, a nagyobb légbeömlőkkel és alsó köténnyel ellátott első lökhárító, míg hátul a tetőszárny, illetve a diffúzoros lökhárító teszi sportosabbá a modellt. A kerekek legalább 18 collosak lesznek, felárért azonban 19-es görgők is kérhetők (235/40-es abroncsokkal). Az első féktárcsák átmérője 340mm, míg a hátsóké 310mm, így a megállással nem lesz gond, ahogy a kanyarvétellel sem – köszönhetően a 20mm-es ültetésnek és a keményebbre hangolt futóműnek a sima Q2-höz képest.

A belsőt a szokásos „S” ellátmány különbözteti meg a mezei példányoktól, így sportülések és kormány, piros és matt díszítések találhatók az SQ2-ben, ahogy az okostelefonokkal is kommunikáló 8,3 collos kijelző is megtalálható benne. Természetesen egy csomó vezetéstámogató rendszer belekerült a crossoverbe, így a nyugodtan autózók is biztonságosan közlekedhetnek vele.

Az autó már rendelhető az öreg kontinensen, az első példányok pedig jövő év elején kerülnek a tulajdonosokhoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/