/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

350 lóerőnél erősebb Lexus RX érkezik

2020. október 24. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

Két izgalmas új típusnevet szabadalmaztatott az Európai Unióban a Lexus. Mindkettő az RX szabadidőjárművet érinti, és mindkettő olyan hibrid lehet, ami eddig még nem volt a modell kínálatában.

2021 Lexus RX Black Line Special Edition

Miután minden típusát felszerelte öntöltő hibrid hajtáslánccal, megkezdi a villamosítás második hullámát a Lexus: a tisztán elektromos Lexus UX 300e után hamarosan érkezhet a Lexus NX 450h+, a márka első hálózatról tölthető hibrid modellje. Most pedig a márka európai crossover zászlóshajója, az RX került terítékre két izgalmas újdonsággal.

Az egyik nem szorul különösebb magyarázatra: az RX 450h+ kétségkívül ugyanazt a plug-in hibrid hajtásláncot kapja meg, amit az NX vezet be a Lexus kínálatában. A 2.5 literes, soros négyhengeres benzinmotorra épülő egység a Toyota RAV4 Plug-in Hybrid fedélzetén 306 LE rendszerteljesítményre képes, 29 g/km CO2-kibocsátás mellett. Mivel az eredeti RX 450h öntöltő hibrid modell kombinált teljesítménye 313 LE, logikus feltételezés, hogy a plug-in modell erősebb, iparági hírek szerint legalább 350 lóerős lesz.

Azok sem maradnak újdonság nélkül, akik a plug-in hibridek emissziómentes mobilitásra való alkalmassága helyett az öntöltő hibridek egyszerű, gondtalan használatát és csekélyebb tömegét választják. Egy a napokban bejegyeztetett típusnév ugyanis arról tanúskodik, hogy záros határidőn belül érkezik az RX 500h. A névből könnyű kitalálni, hogy milyen hajtásláncot szerelnek a nagy szabadidőjárműbe: az LS 500h-ból ismerős konfiguráció a maga 363 lóerejével a plug-in hibridnél is nagyobb teljesítménnyel és – hathengeres motorjának köszönhetően – még finomabb járással teheti élvezetesebbé az RX vezetését.

A márka luxuslimuzinjából ismerős hajtáslánc gond nélkül beépíthető az RX-be, hiszen maga a blokk ugyanaz, mint amit az RX 450h jelenleg is alkalmaz, noha a hangolás és ebből adódóan a kódjelek eltérőek. Az RX 500h dinamikusabb és gyorsabb lehetne, mint a jelenlegi RX 450h, ráadásul vontatni is kényelmesebben lehetne vele.

Már csak az a kérdés, hogy mikorra várhatók az újdonságok. A 2015-ben bemutatott, negyedik generációs RX modellváltásáig még túl sok idő van hátra ahhoz, hogy mindkét típus megvárja az új széria érkezését. Ha csak egy új hajtáslánc fér bele a tervekbe, az véleményünk szerint a plug-in verzió lesz. Az új generációs modell padlólemeze aztán még nagyobb kapacitású akkumulátorcsomagnak adhat helyet, lehetővé téve akár két, eltérő teljesítményű, hálózatról tölthető hibrid hajtáslánc beépítését.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/