/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

3500 magyar fuvarozó tankolhat kedvezőbb áron

2017. március 28. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

Mintegy 3500 magyar fuvarozó vállalkozás vehet igénybe kedvezményes útdíjakat és tankolhat a szokásosnál olcsóbban a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az UTA Magyarország Kft. nemrég megkötött megállapodása értelmében.

A legnagyobb magyar közúti fuvarozói érdekképviselet, valamint a független üzemanyag és szervizkártya szolgáltató cég megállapodása a magyar fuvarozók legfontosabb 15 európai célországára terjed ki. A kedvezményes üzemanyag, szerviz, út-, alagút- és híddíjak mellett a fuvarozók számára további előnyt jelent, hogy az Európa szerte 54 000 helyen elfogadott UTA kártya használatával jelentős mértékben csökkenthető az ezen költségeik elszámolásával kapcsolatos adminisztráció.

A NiT Hungary tagságát mintegy 3500 belföldi, illetve nemzetközi áru- és személyszállítási tevékenységet végző egyéni vállalkozó és társas vállalkozás alkotja. A tagvállalatok 80%-a közúti árufuvarozást, 20%-a pedig személyszállítást végez és fuvarjai közel 60%-át nemzetközi, elsősorban nyugat-európai relációkban teljesíti. Ezek a vállalkozások évente átlagosan 580 millió euró értékben vásárolnak üzemanyagot, fizetnek különböző díjakat és vesznek igénybe a fuvarok teljesítéséhez szükséges szolgáltatásokat külföldön.

A NiT Hungary és az UTA megállapodása Ausztriára, Németországra, Csehországra, Szlovákiára, Lengyelországra, Franciaországra, Spanyolországra, Portugáliára, Szlovéniára, Olaszországra, Belgiumra, Finnországra, Norvégiára, Svédországra és Angliára terjed ki, de kedvező tapasztalatok esetén az ipartestület és a kártyaszolgáltató az országok körét tovább bővítheti.

Kisvállalkozásonként akár 3 millió forintos megtakarítás

Egy 3 járműből (40 tonnás kamion vagy autóbusz) álló flottát üzemeltető és jellemzően Ausztriába, Németországba valamint Olaszországba fuvarozó kisvállalkozás, járművenként havi 10 000 km-es futásteljesítmény mellett, évente (járművenként 50 000 eurót) összesen 150 000 eurót, azaz kb. 46 millió forintot költ üzemanyagra és útdíjakra. Ebből az összegből az UTA számításai szerint, a NiT Hungary és az UTA megállapodása alapján nyújtott kedvezményekkel számolva, mintegy 9000 eurót, vagyis mintegy 2 790 000 forintot takaríthat meg a vállalkozás az üzemanyagkártya használatával.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/