/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

350 lóerős lesz a VW Touareg R50

2007. október 10. 13:41   |   Autoblog
címkék:  

A mérnökök megnövelték a turbónyomást és megpiszkálták a motorelektronikát, az eredmény pedig 37-tel nagyobb ménes és 100 Nm-rel bővebb nyomaték lett.

Október 11-én, Sydney-ben rántják le a leplet a Volkswagen Touareg R50-ről, a Touareg sorozat csúcsmodelljéről, melynek tízhengeres, duplaturbós dízelmotorja 350 lóerőre és 850 newtonméter nyomatékra képes. Európában a Touareg R50 piaci bevezetése novemberben lesz, indulóára 88 260 euró.


A mérnökök a korábban 313 lóerőre és 750 newtonméter leadására képes biturbó tízhengeres dízelmotoron megnövelték a turbónyomást és megpiszkálták a motorelektronikát, az eredmény pedig 37-tel nagyobb ménes és 100 Nm-rel bővebb nyomaték lett. A 350 lóerős csúcsteljesítmény 3500-as, míg a maximális nyomaték 2000-es percenkénti fordulatszámnál jelentkezik. A bődületes erő 6,7 másodperc alatt felrántja százra és egészen 235 km/órás sebességig juttatja a 2 tonnánál nehezebb R50-et. A részecskeszűrős motor megnövelt teljesítménye ellenére nem eszik többet a korábbi Touareg V10 TDI-nél, átlagosan beéri 12,6 literrel.


Hogy lépést tartson a teljesítménnyel, a Volkswagen Individual részlege az R filozófia jegyében új köntöst és enteriőrt alakított ki az autó számára. A tengelyvégekre 21 hüvelykes, Omanyt típusú kerekeket csavaroztak fel, melyekre 295 mm széles gumihengereket húztak. A hatalmas kerekek mögött jól látszanak a kékre festett féknyergek. Mindezek mellett diszkrét aerodinamikai csomaggal és matt króm hűtőráccsal dobták fel a Touareget. Továbbá csak az R modellek – így az R50-é is – kiváltsága a “Biscay blue” kék fényezés, de kívánságra fehér, ezüst, szürke és fekete színben is rendelhető lesz az autó.


A dinamikusabb vezethetőség és a pontosabb iránytartás érdekében a légrugózást sport móddal egészítették ki, ami feszesebbé teszi a rugózást és kiegyenlíti a karosszéria dőléseit. Emellett a kocsit 20 mm-rel lejjebb eresztették.

Az utastér fénypontjai az R50 logós nappabőr sportülések, melyekkel harmonizálnak a rozsdamentes acél R50 küszöbök és a különleges fémbetétek. A Touareg R50 szériafelszerelésébe tartoznak a fűthető hátsó ülések, az elektromosan állítható ülések, kormányoszlop és biztonsági övek, a csomagháló, valamint a sízsák.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/