/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

38 bérelhető autójával blokkol egy egész utcát egy férfi

2018. november 18. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár törvény nem tiltja, az etikára abszolút fittyet hány egy amerikai férfi, aki egy autóbérlős applikáción keresztül adja ki több tucat járművét. Az utcán tárolt kocsik ellehetetlenítik a parkolást, így a szomszédoknak 40-50 percbe is telik, mire találnak szabad helyet.

Az Airbnb lakáskiadó platformra hasonlító autókölcsönző applikációból egyre több különféle üti fel a fejét napjainkban, ami addig nem is baj, míg az ember csak saját autóját osztja meg a világgal, hogy így csökkentse üzemeltetési költségeit.

Persze mindig akadnak, akik üzletszerűen, munkaként tekintenek az efféle hasznos dolgokra, amivel még mindig nem lenne baj, ha nem más kárára tennék ezt. Egy chicagói férfi például egy egész utcát foglal több tucat parkoló autójával, melyeket a Turo nevű alkalmazáson keresztül hirdet bérlésre.

A 4700 N Kenmore sugárúton esetenként 38 gépkocsit is parkoltat, ami a szomszédok életét nagyban megnehezíti, hisz nem ritkák az olyan alkalmak, amikor 45 percbe is beletelik, mire szabad helyet sikerül találniuk. Már a helyi TV, az NBC is foglalkozott a témával, amire egyelőre nincs megoldás, hisz legálisan akármennyi autót hagyhat az utcán akár egyetlen tulajdonos is, ameddig azok szabályos helyeken várakoznak, így a lakóknak marad a bosszankodás és a kétségbeesett helykeresés.

Bár a szomszédok és a TV csatorna is próbálta felkeresni a férfit, ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Az alkalmazást üzemeltető cég azonban kijelentette, nyilvántartásuk alapján kizárt, hogy ennyi autó parkoljon egy helyen, amelyek hozzájuk köthetők lennének, ráadásul az ügy még hónapokkal ezelőtt kezdődött, amikor a helytelen várakozási engedéllyel vagy azzal egyáltalán nem rendelkező autókat megbírságolták és el is vontatták, így részükről nincs is ügy.

Akármi is az igazság, a lakók nem tudnak parkolót találni, az elkeseredettség pedig előbb-utóbb barbár megoldáskereséshez (akár rongáláshoz) is vezethet. Ilyenkor érdemes belegondolni, vajon mi mit tennénk hasonló helyzetben?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kató Árpád
2018-11-18 - 15:52

Mivel az USA minden városában kötelezö az utcát takaritani a városnak igy igy hetente egyszer el kell hogy álljanak a kocsikkal! A lakoknak oda kell állni olyankor! Ha nem áll el akkor a második büntetés után elvontatják! Tudom mert az enyémet is elvontatták és mehettem a városi biroságra City Courtra befizetni a birságot azután a telepre felvenni a kocsimat!


*/