/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

60 ezren az utolsó két munkanapon váltanak

2013. november 28. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A Netrisk.hu az előző években tapasztalt tendenciák alapján arra számít, hogy mintegy 60 ezer autós csütörtökön és pénteken dönt arról, hogy lecseréli kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb). A későn ébredő megbízók számára a piacvezető online biztosításközvetítő szombat délig vállal garanciát arra, hogy felmondásuk időben eljut az érintett biztosítóhoz. A felmondásokat hiteles dokumentumként a biztosítók a hétvégén már csak a faxon vagy a megfelelő elektronikus aláírással elátott e-mailben fogadják be az ügyfelektől, azegyszerű e-mailben történő nyilatkozattétel azonban az e-kommunikációs szerződések esetén sem elegendő.

Az előző évek statisztikái azt mutatják, hogy az év végi kampányban érintett  autósok közel15 százaléka csupán a rendelkezésre álló utolsó két napon dönt a kgfb-váltáshoz szükséges felmondásról. Idén a  hétvége miatt erre jórészt csütörtökön és pénteken kerülhet sor, ugyanakkor a Netrisk a hozzá szombat délig beérkező megbízások esetén minden esetben garantálni tudja a felmondások szabályos eljuttatását.

A felmondásra elméletileg december 1-jén éjfélig van lehetősége azoknak az autósoknak, akiknek évfordulója december 31-én van. Mivel ez munkaszüneti nap, erre ekkor már csak faxon vagy a megfelelő elektronikus aláírással elátott e-mailben kerülhet sor. Mindkét eljárás esetén célszerű megőrizni a visszaigazolást a sikeres átvitelről. Hétvégén nyitva tartó postahivatalban levélben már nem, csupán faxon érdemes intézkedni, mert a határidő (ellentétben mondjuk az adóbevallásokkal) nem a nyilatkozat feladására, hanem annak beérkezésére vonatkozik.

A megfelelő hitelesítési szolgáltató által biztosított e-aláírás nélkül elküldött vagyis az egyszerű e-mailes felmondásokat a biztosítók nem tudják befogadni – figyelmeztet Sebestyén László, a Netrisk vezérigazgatója. – Erre azoknak sincsen lehetősége, akik a biztosítójukkal e-kommunikációs szerződést kötöttek.”

A december 1-jei határidő ugyanakkor csak a jelenlegi szerződés felmondására vonatkozik, új szerződés megkötésére egyészen december 31-ig van lehetőség. Bár az autósok többsége a felmondással egy időben dönt az új biztosításáról is, a Netrisknél a tavalyi évben közel hét és félezer ügyfél csak decemberben adott megbízást az új kgfb megkötésére.

A piacvezető alkusznál az utolsó hajrá előtt továbbra is magasan az Allianz áll az élen: az új kgfb-szerződések 38 százalékát kötötték ennél a biztosítónál. Második a Posta 20, harmadik a K&H 7, negyedik a Groupama 6 százalékos kötési aránnyal. Hozzájuk zárkózott fel kampányvégi hajrával az Astra az ötödik helyre (5 százalék).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/