/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

60 ezren az utolsó két munkanapon váltanak

2013. november 28. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A Netrisk.hu az előző években tapasztalt tendenciák alapján arra számít, hogy mintegy 60 ezer autós csütörtökön és pénteken dönt arról, hogy lecseréli kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb). A későn ébredő megbízók számára a piacvezető online biztosításközvetítő szombat délig vállal garanciát arra, hogy felmondásuk időben eljut az érintett biztosítóhoz. A felmondásokat hiteles dokumentumként a biztosítók a hétvégén már csak a faxon vagy a megfelelő elektronikus aláírással elátott e-mailben fogadják be az ügyfelektől, azegyszerű e-mailben történő nyilatkozattétel azonban az e-kommunikációs szerződések esetén sem elegendő.

Az előző évek statisztikái azt mutatják, hogy az év végi kampányban érintett  autósok közel15 százaléka csupán a rendelkezésre álló utolsó két napon dönt a kgfb-váltáshoz szükséges felmondásról. Idén a  hétvége miatt erre jórészt csütörtökön és pénteken kerülhet sor, ugyanakkor a Netrisk a hozzá szombat délig beérkező megbízások esetén minden esetben garantálni tudja a felmondások szabályos eljuttatását.

A felmondásra elméletileg december 1-jén éjfélig van lehetősége azoknak az autósoknak, akiknek évfordulója december 31-én van. Mivel ez munkaszüneti nap, erre ekkor már csak faxon vagy a megfelelő elektronikus aláírással elátott e-mailben kerülhet sor. Mindkét eljárás esetén célszerű megőrizni a visszaigazolást a sikeres átvitelről. Hétvégén nyitva tartó postahivatalban levélben már nem, csupán faxon érdemes intézkedni, mert a határidő (ellentétben mondjuk az adóbevallásokkal) nem a nyilatkozat feladására, hanem annak beérkezésére vonatkozik.

A megfelelő hitelesítési szolgáltató által biztosított e-aláírás nélkül elküldött vagyis az egyszerű e-mailes felmondásokat a biztosítók nem tudják befogadni – figyelmeztet Sebestyén László, a Netrisk vezérigazgatója. – Erre azoknak sincsen lehetősége, akik a biztosítójukkal e-kommunikációs szerződést kötöttek.”

A december 1-jei határidő ugyanakkor csak a jelenlegi szerződés felmondására vonatkozik, új szerződés megkötésére egyészen december 31-ig van lehetőség. Bár az autósok többsége a felmondással egy időben dönt az új biztosításáról is, a Netrisknél a tavalyi évben közel hét és félezer ügyfél csak decemberben adott megbízást az új kgfb megkötésére.

A piacvezető alkusznál az utolsó hajrá előtt továbbra is magasan az Allianz áll az élen: az új kgfb-szerződések 38 százalékát kötötték ennél a biztosítónál. Második a Posta 20, harmadik a K&H 7, negyedik a Groupama 6 százalékos kötési aránnyal. Hozzájuk zárkózott fel kampányvégi hajrával az Astra az ötödik helyre (5 százalék).


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/