/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

600 lóerővel búcsúzik a Honda NSX

2021. augusztus 18. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Az Acura hivatalosan is leleplezte a valaha gyártott legerősebb utcai NSX modellt, amely jövőre elbúcsúztatja a szupersportkocsi második nemzedékét. A 600 lóerős Type S modellből összesen csak 350 darabot készítenek, 300 az Egyesült Államokban talál majd gazdára.

A Type S modell, amely most első ízben Japánon kívül is elérhető lesz, egyedi orr- és farkialakításáról, egyedi könnyűfém kerekeiről, karbon tetőlemezéről és különleges Gotham szürke matt fényezéséről ismerhető fel. Karbon motorfedele alatt pedig a Honda/Acura eddig legizmosabb ikerturbós V6-os erőforrása lakik. A 3,5 literes benzinmotor önmagában 520 lóerőt ad le, amihez a három villanymotoros hibrid hajtásrendszer még 80 lóerőt tesz hozzá. Az összteljesítmény immár 600 lóerő (+27 LE), amihez 600 Nm-es nyomaték társul.

A különleges Sport Hybrid SH-AWD meghajtó rendszer sokkal élesebb reakciójú, mint korábban és az összes vezetési üzemmódban jobb teljesítményt nyújt. A mérnökök átkalibrálták a villanymotorokat és a 9-fokozatú automata váltóművet is, így az NSX fürgébb lett: 3 másodperc körül gyorsul százas tempóra és eléri a 307 km/órás végsebességet. Opcióként Lightweight, azaz könnyűsúlyú csomag is rendelhető, amely többek között karbon kerámia fékrendszert foglal magában és 26,2 kilogrammal csökkenti a tömeget.

Az Acura NSX Type S-ből 350 darabot fognak gyártani. 300 darabra amerikai vevők pályázhatnak, míg 50 darab máshol talál majd gazdára. A 350 példányból 70 kaphatja meg a különleges Gotham szürke színt.

Az NSX Type S alapára 169 500 dollár, a Lightweight csomagos modellért 182 500 dollárt kell fizetni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/