/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

696 km/órával száguldott egy Opel Astra

2018. május 12. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Legalábbis egy kipostázott belga gyorshajtási bírság alapján. A tulajdonos a borítékot kinyitva azt látta, hogy egy 50-es zónában lépte át a határt közel 14x-es tempóval, amiért 6600 eurós (2 millió forint) pénzbüntetést kapott. Fellebbezése természetesen sikerrel járt.

Ha a megállapított gyorshajtási érték valós lenne, még a Bugatti Chiron és a Koenigsegg One:1 is fejet hajtva köszönne az Opel Astrának, amely egy belga gyorshajtási bírság alapján 696 km/órával száguldott egy 50-es zónában Quiévrain városkájában.

Na jó, miután figyelembe vették a készülék mérési hibahatárát (biztos ez?), csak 654,24 km/órás száguldás alapján postázták az autó tulajdonosának a 6597 eurós (2 millió forintos) büntetési tételt.

A hangsebesség közel felével száguldó Astra motorizáltságáról nem tudunk, de még OPC kiadásban sem képes 250 km/óránál nagyobb tempóra, aminek elérését a városi körülmények eleve aligha teszik képessé. A fellebbezéssel megvalósult kivizsgálás során kiderült, hogy bár gyorsabban hajtott, 696 km/óra helyett körülbelül 10 km/órával lépte át a megengedett tempót, amiért szintén bírság jár, de az eredetileg kirótt összeg töredéke.

Arról nem tudni, hogy mért nem szúrt szemet senkinek a Föld leggyorsabb négykerekűjének kikiáltott Bloodhound SSC tempójánál mindössze 11 km/órával alacsonyabb érték, de állítólag a kamera szoftverében egy kódolási probléma okozta a félreértést. Bár ezek után megkérdőjelezhető, hogy hányszor fordult már elő hasonló, csak épp kisebb túllépéssel, így kisebb bírsággal járó „tévedés”.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/