/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

696 km/órával száguldott egy Opel Astra

2018. május 12. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Legalábbis egy kipostázott belga gyorshajtási bírság alapján. A tulajdonos a borítékot kinyitva azt látta, hogy egy 50-es zónában lépte át a határt közel 14x-es tempóval, amiért 6600 eurós (2 millió forint) pénzbüntetést kapott. Fellebbezése természetesen sikerrel járt.

Ha a megállapított gyorshajtási érték valós lenne, még a Bugatti Chiron és a Koenigsegg One:1 is fejet hajtva köszönne az Opel Astrának, amely egy belga gyorshajtási bírság alapján 696 km/órával száguldott egy 50-es zónában Quiévrain városkájában.

Na jó, miután figyelembe vették a készülék mérési hibahatárát (biztos ez?), csak 654,24 km/órás száguldás alapján postázták az autó tulajdonosának a 6597 eurós (2 millió forintos) büntetési tételt.

A hangsebesség közel felével száguldó Astra motorizáltságáról nem tudunk, de még OPC kiadásban sem képes 250 km/óránál nagyobb tempóra, aminek elérését a városi körülmények eleve aligha teszik képessé. A fellebbezéssel megvalósult kivizsgálás során kiderült, hogy bár gyorsabban hajtott, 696 km/óra helyett körülbelül 10 km/órával lépte át a megengedett tempót, amiért szintén bírság jár, de az eredetileg kirótt összeg töredéke.

Arról nem tudni, hogy mért nem szúrt szemet senkinek a Föld leggyorsabb négykerekűjének kikiáltott Bloodhound SSC tempójánál mindössze 11 km/órával alacsonyabb érték, de állítólag a kamera szoftverében egy kódolási probléma okozta a félreértést. Bár ezek után megkérdőjelezhető, hogy hányszor fordult már elő hasonló, csak épp kisebb túllépéssel, így kisebb bírsággal járó „tévedés”.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/