/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A BMW-jé az Év Motorja díj

2015. június 17. 21:00   |   Autoblog
címkék:  

A BMW megszakította a Ford három éve tartó győzelmi sorozatát, és megszerezte a Nemzetközi Év Motorja díjat. A zsűri a BMW i8-ban dolgozó 1,5 literes háromhengeres turbómotort tartotta a legjobbnak, amely a villanymotorral kiegészülve 362 lóerős teljesítményt nyújt. A Ford 1 literes háromhengeres Ecoboost erőforrása, amely zsinórban háromszor gyűjtötte be a díjat, 7 ponttal lemaradva a második helyen végzett.

Ma adták át a Nemzetközi Év Motorja díjakat a stuttgarti Motor Expón, amelyeket egy 65-tagú, független iparági szakértőkből álló zsűri ítél oda. A kitüntető Év Motorja díjat a BMW zsebelhette be az i8 sportautót hajtó 1,5 literes háromhengeres, benzin-elektromos hibrid hajtásláncáért, amely két másik kategóriában is első lett. Megkapta a legjobb új motor díját és az 1,4-1,8 literes kategória elsőségét is megszerezte. Immár hagyományosan, a bajor gyártó a 2,5-3 literes kategóriában sem talált legyőzőre, az M3 és M4 modelleket hajtó ikerturbós soros hathengeres blokkot hozták ki győztesnek.

Bár a Ford nem gyűjtötte be a legnagyobb elismerést, 999 köbcentis Ecoboost aggregátja az 1 liter alatti kategória legjobbja lett, nyolcra gyarapítva a mini blokk győzelmeinek számát. Az 1,8-2 literesek kategóriájában a Mercedes-AMG vitte a prímet az A 45, CLA 45 és GLA 45 modellekben található 2 literes turbómotorjával. A PSA Peugeot Citroën az 1-1,4 literes kategóriában nyert az 1,2-es háromhengeres turbómotorjával. A 2-2,5 literesek között ismét az Audi 2,5 literes öthengeres turbója győzedelmeskedett, immár hatodik alkalommal szerezve meg ezt a trófeát. A sportmotorok és 4 liter fölötti lökettérfogatú erőforrások mezőnyében ismét a Ferrari nyert, V8-asát ötödik alkalommal hozták ki győztesnek. Konkurense, a McLaren sem távozott üres kézzel, a 3-4 literes kategóriában ő kapta az Év Motorja díjat a 650S, 625C és 12C-ben dolgozó 3,8 literes biturbó erőforrásáért.

Még több információ itt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/