/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A BMW modellfrissítésekkel színesíti a nyarat

2023. május 30. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

2023 nyarától a BMW portfóliójának sokszínűségét új modellváltozatok, illetve elektrifikációs és digitalizációs innovációk emelik új szintre. Jön a BMW i7 harmadik modellváltozata, miközben a többszerződéses Plug & Charge funkció és a Max Range funkció a BMW i7 és a BMW iX által kínált elektromos mobilitást is minden korábbinál kényelmesebbé emeli. A BMW X5 és a BMW X6 számára ráadásul augusztustól új soros hathengeres dízelmotor válik elérhetővé.

Az új BMW i7 eDrive50 modell a BMW i7 harmadik modellváltozataként ünnepli világpremierjét. 335 kW/455 LE maximális teljesítményével és 650 Nm csúcs forgatónyomatékával az új BMW i7 eDrive50 modell 5,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, miközben végsebességét a hajtáslánc vezérlőelektronikája 205 km/óránál korlátozza. Rendkívül hatékony elektromos motorjának és akkumulátora kimagasló energiasűrűségének köszönhetően a modell egy feltöltéssel 575–611 kilométer (WLTP) megtételére képes.

A tisztán elektromos meghajtású portfólió módszeres bővítésével párhuzamosan 2023 nyarán olyan új funkciók is bemutatkoznak a BMW i7 és a BMW iX palettáján, amelyek még könnyedebbé és még kényelmesebbé emelik a vezetés zéró emissziójú élményét. A BMW Charging portfólió a többszerződéses Plug & Charge funkcióval gazdagodik, amellyel a modellek automatikusan, okosalkalmazás és töltőkártya nélkül képesek azonosítani magukat a kompatibilis nyilvános járműtöltő pontokon, majd a nagyfeszültségű akkumulátorba táplált energia mennyiségét automatikusan kiszámlázni és terhelni. A funkció a 2022 júliusa után gyártott összes BMW i7 modell, valamint a 2023 márciusa óta legyártott BMW iX modellek számára válik elérhetővé a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések részeként.

A BMW i7, iX, i4 és iX1 modellekben a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer ezentúl továbbfejlesztett funkciók mentén számolja ki és tervezi meg a járműtöltésre optimalizált útvonalat. Az intelligens útvonaltervezésbe az utazás közbeiktatott megállópontjain és úti céljában preferált minimális töltöttségi szintek is megadhatók, ötszázalékos skálázáshatósággal. A technológia a jövőben arra is képes lesz, hogy az útvonal megtervezésekor előnyben részesítse, vagy adott esetben a felhasználó kérésére kizárja az egyes szolgáltatók által üzemeltetett nyilvános járműtöltő pontokat. Az ügyfelek eközben minden korábbinál részletesebb információkat kapnak az egyes nyilvános járműtöltő állomásokról. A továbbfejlesztett, járműtöltésre optimalizált útvonaltervezés a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések részeként válik elérhetővé.

2023 augusztusában a második soros hathengeres dízelmotor is megérkezik a BMW X5 és a BMW X6 palettájára. Az új BMW X5 xDrive40d és az új BMW X6 xDrive40d motorházteteje alatt dolgozó erőforrás az EfficientDynamics motorcsalád új, moduláris generációjának legerőteljesebb dízelmotorjaként ünnepli premierjét.

A kétlépcsős turbófeltöltéssel dolgozó BMW TwinPower Turbo technológia Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszere új mágnesszelepes injektorokat kapott, amelyek az égésterekbe munkaütemenként akár tizenkét üzemanyag-befecskendezésre és 2 500 bar maximális nyomásra is képesek. A nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóba épített, indítógenerátorként funkcionáló 48 Volt kapacitású mild-hibrid technológiának köszönhetően a 3.0 liter hengerűrtartalmú motor még dinamikusabb teljesítmény-leadásra képes, még nagyobb belső hatékonyság mellett. A motor teljesítménye 352 lóerő, amelyhez 720 Nm csúcs forgatónyomaték társul. Az új xDrive40d modellpáros mindössze 5,5 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas sprintet.

A továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, valamint a BMW 8.5 operációs rendszer újabb modellekben válik elérhetővé. A technológia legújabb verziója új, áttekinthetően elrendezett funkciókkal dolgozó főképernyőt és QuickSelect koncepció szerint felépített menürendszert kapott, amely az egyes funkciók és digitális szolgáltatások minden korábbinál intuitívabb és kényelmesebb kiválasztását, illetve működtetését teszi lehetővé. A rendszer továbbfejlesztett működési koncepciója napjaink legnépszerűbb okoskészülékeit idézi és megannyi új digitális szolgáltatáshoz, illetve alkalmazáshoz kínál hozzáférést.

Azokban a BMW modellekben, amelyekben gyárilag vagy utólagos frissítésként a BMW 8.5 operációs rendszer dolgozik, 2023 nyarától a BMW Intelligent Personal Assistant kibővített funkciókat kínál. A digitális társ a járműspecifikáció és az adott vezetési szituáció függvényében képes lesz javaslatot tenni a sebességkorlátozó funkció deaktiválására, Sport vezetési üzemmódba kapcsolni vagy a támogatott vezetési üzemmódokat aktiválni. A jövőben az üléspozíció is beállítható lesz élőbeszéd útján érkező hangutasításokkal. A tisztán elektromos meghajtású modellekben ugyancsak hangutasítással lesz aktiválható a Max Range funkció és vezérelhető a BMW IconicSounds Electric portfólió.

Sőt mi több, a BMW Intelligent Personal Assistant arra is képes lesz, hogy proaktív módon bemutassa a vezetőnek a korábban nem használt, új funkciókat, illetve hogy hangutasítások útján állítsa be a légkondicionálót és a BMW Ívelt Kijelző fényerejét.

2023 júliusában a BMW X1 és a BMW iX1 extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a típus-specifikus M Sport Pro csomag is megjelenik. Ez az opció az M Sport csomag kibővített változataként válik elérhetővé, még inkább előtérbe helyezve a kompakt SUV sportosságát. Az M Sport Pro csomag olyan tételeket foglal magában, mint a kibővített M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag, az M hátsó légterelő szárny, a vörös – vagy igény szerint kék – féknyergekkel szerelt M Sport fékrendszer és az M biztonsági övek. Az adaptív LED-technológiás első fényszórók esetében a csomag M Shadowline világítást is tartogat.

A BMW X1, a BMW iX1 és a BMW 2-es Active Tourer prémium minőségét 2023 júliusától új utastér-kárpitok fokozhatják tovább. A Veganza anyagborítású ülőfelületek mindegyik modellhez elérhetővé válnak. A bőrszerű tulajdonságokkal rendelkező vegán anyagborítás Black, Mocha és Oyster árnyalatokban lesz megrendelhető. Az M Sport csomaggal felszerelt modellekhez a kék kontrasztvarrást viselő, Black árnyalatú M Alcantara/Veganza kettős kárpitozás is elérhetővé válik.

Az aktuális BMW modellekhez megrendelhető új karosszériafényezési árnyalatokkal az ügyfelek még inkább személyre szabhatják autójuk megjelenését. 2023 júliusától a BMW Individual részleg Frozen Pure Grey metál és Frozen Portimao Blue metál karosszériafényezési árnyalatai a BMW 3-as limuzinhoz, a BMW 2-es Coupé modellhez és a BMW M2 sportautóhoz lesznek megrendelhetők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/