/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A BMW-nél beköszönt az elektromos mobilitás korszaka

2020. szeptember 14. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

A BMW Csoport müncheni gyárában minden készen áll a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 tömegtermelésének beindításához. A hat héten át tartó, intenzív átalakítási munkálatok után az üzem mintegy 5 000 munkatársa visszatért a gyártósorokhoz és ismét beindult az új autók sorozatgyártása.

P90384980_highRes_bmw-concept-i4-02-20

A vállalatcsoport hozzávetőlegesen 200 millió eurót invesztált az üzem átalakításába és modernizálásába, miután 2015 és 2018 között körülbelül 700 millió euró értékben építette ki itt a BMW 3-as sorozat tömegtermelési folyamatának innovatív karosszéria-összeszerelő munkafolyamatát és installált egy új, erőforrás-hatékony fényezőüzemet.

A BMW Csoport müncheni gyárának karosszéria-összeszerelő részlege az intelligens, hatékony rendszerintegrálás ékes példájaként szolgál, hiszen a BMW i4 tömegtermelési fázisainak nagy részét a mérnökök tökéletesen integrálták a gyár már működő folyamataiba. A BMW i4 összeszerelése csupán a padlólemez és a hátsó kialakítás tekintetében tér el a gyárban alkalmazott eddigi módszerektől, a tisztán elektromos hajtáslánc és a nagyfeszültségű akkumulátor okán.

A mintegy 550 kilogramm súlyú energiatároló egységet egy vadonatúj, teljesen automatizált összeszerelő rendszer erősíti be alulról a BMW i4 padlólemezébe, egy intelligens kamerarendszer segítségével. A gyártósoron érkező akkumulátorcsomag időzítése és végleges beszerelése is teljes egészében automatizált. A BMW i4 érkezésére a mérnökök új, elektromosan vezérelt felső szállítószalagokat is installáltak a müncheni gyárba.

Az egyre több vezetést támogató rendszer, biztonsági felszereltség és járműkapcsolati megoldás következtében az új autókba épített innovációk és technológiák gyártás közbeni tesztelése is egyre összetettebbé válik. A BMW müncheni gyára így egyre szélesebb körben alkalmaz digitális tömegtermelési és tesztelési rendszereket, hogy képes legyen eleget tenni ügyfelei minőséggel szemben támasztott, folyamatosan növekvő elvárásainak. A komplex logisztikai és gyártási folyamatokat ugyancsak számtalan digitális megoldás és intelligens rendszer segíti.

A müncheni létesítmény átalakításának középpontjában elsősorban az állt, hogy a mérnökök tökéletesen integrálják az üzem már működő rendszereibe a hamarosan érkező BMW i4 tömegtermelési folyamatait. A gyár ugyanakkor már az új BMW M3 sorozatgyártására is készen áll: a prémium középkategória etalon sportautója szintén Münchenben lát majd napvilágot. Az 1922-ben rendszerbe állított létesítmény mostantól egészen széles modellpaletta előállítására képes, a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring belsőégésű erőforrással, illetve plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellváltozataitól kezdve, az új BMW M3 sportlimuzinon át, egészen a BMW i4 tisztán elektromos meghajtású Gran Coupé modellig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/