/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Cadillac megerősítette a felállását Imolára

2024. április 03. 12:58   |   Autoblog
címkék:  

Megerősítették a Cadillac Racing azon tervét, hogy csak két pilótát indít a Hypercar kategóriában a FIA World Endurance Championship imolai fordulóján.

A kedden közzétett, az Imolai 6 órás versenyre szóló nevezési lista szerint a Chip Ganassi Racing által üzemeltetett Cadillac V-Series.R 2-es rajtszámú Cadillac V-Series.R-t csak a teljes jogú versenyzők, Alex Lynn és Earl Bamber vezethetik majd, harmadik pilótát pedig a várakozásoknak megfelelően nem neveztek a versenyre.

A Cadillac a szezonnyitó katari 1812 kilométeres versenyen a CGR IMSA WeatherTech SportsCar Championship állandó versenyzőjével, Sebastien Bourdais-val indult Lynn és Bamber mellett harmadik pilótaként, a trió a kizárásuk előtt a negyedik helyen végzett.

Az amerikai gyártó akkori közleménye szerint “bizonyos hosszú távú versenyek előtt” nevez majd meg harmadik pilótát, ami valószínűleg a Le Mans-i 24 órás, illetve a szezon végén megrendezésre kerülő Bahreini 8 órás versenyt jelenti.

A Cadillac azóta Alex Palou-t nevezte meg harmadik versenyzőnek a 2-es számú autóba Le Mans-ra.

Sem Bourdais, sem CGR IMSA csapattársa, Renger van der Zande nem áll rendelkezésre Imolában, mivel a WeatherTech bajnokság Long Beach-i látogatásával esik egybe, míg a következő WEC futam Spa-ban ugyanarra a hétvégére esik, mint a Laguna Seca IMSA forduló.

Bourdais kihagyásán kívül a 6 órás imolai futam nevezési listája nem tartalmaz más változást a katari nyitófutamhoz képest, a Hypercar és LMGT3 osztályokban 37 autóval állnak majd rajthoz.

Az imolai verseny szabadedzései április 19-én kezdődnek az április 21-i versenyt megelőzően.

Borítókép: MPS Agency

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/