/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Cupra Leon Competición a Zengő Motorsporttal felkészült a WTCR2020-ra

2020. szeptember 06. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Cupra új versenyautója, a Leon Competición a közelgő túraautó világkupa szezonban a magyar Zengő Motorsport csapattal vesz részt. A világkupán három autó és a Cupra pilótája, Mikel Azcona szerepel. Azcona a fiatal újonc Boldizs Bence és a magyar bajnok Kismarty-Lechner Gábor mellett foglal helyet a Leon Competición volánja mögött.

AUTO - WTCR HUNGARY 2019

A sportos márka új versenyautója már bizonyította versenyképességét a TCR Olaszország és a TCR Skandinávia futamain. Másfél hónappal a monzai világbemutató után Salvatore Tavano és Robert Dahlgren pilóták a Cupra túraautóval bajnokságaik élére álltak.

The-CUPRA-Leon-Competicion-gearing-up-for-action-at-the-WTCR-2020_04_HQ

Míg a magyarok, Boldizs és Kismarty-Lechner 2020-ban debütálnak a WTCR-ben, Azconának ez lesz a második szezonja egy olyan versenysorozatban, ahol tavaly hatodik helyezést ért el a pilóták pontversenyében, négy dobogós helyezéssel és egy győzelemmel.

SEAT LEON COMPETICION BAJA

A WTCR 2020-as szezonja szeptember 12-én és 13-án indul a belga Zolder pályán. A túraautók világkupája ezután a Nürburgring, a Slovakia Ring, a Hungaroring, az Aragon és az Adria pályákra utazik, hogy összesen 16 futamot teljesítsen a bajnokság utolsó november 15-i versenyéig.

A TCR sorozatban és az egész világon zajló hosszútávú versenyeken kifejlesztett új versenyautót 2,0 literes turbófeltöltős motor hajtja, amely 340 LE teljesítményt és 410 Nm nyomatékot ad le, és egy hatfokozatú szekvenciális sebességváltóhoz kapcsolódik.

The-CUPRA-Leon-Competicion-gearing-up-for-action-at-the-WTCR-2020_02_HQ

A vadonatúj Cupra versenymodell 4,5 másodperc alatt gyorsul százas tempóra és eléri a 260 km/h maximális sebességet. Az előző generációs Cupra TCR-hez képest a Cupra Leon Competición ötvözi a márka új karosszériáját és a kifejezetten a modellhez tervezett futómű geometriáját, amely súlycsökkentés mellett is biztosítja a merevséget és lehetővé teszi a személyre szabottabb beállításokat minden csapat és versenyző számára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/