/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A fejlesztés utolsó fázisában jár az új Opel Insignia

2016. október 26. 20:15   |   Autoblog
címkék:  

Megérkeztek az első álcaruhás fotók és információk az Opel következő generációs zászlóshajójáról, amely az új Astrával megkezdett fejlődést folytatja. Az Insignia Grand Sport felépítése teljesen új, 175 kilogrammal könnyebb elődjénél, utastere pedig tágasabb. Jövő márciusban debütál.

Az Opel Insignia Grand Sport felépítése teljesen új, tengelytávja több mint kilenc centiméterrel nőtt, viszont a jelenlegi Insigniánál csak 5,5 centiméterrel hosszabb, egy szűk centivel szélesebb és hárommal alacsonyabb. Megváltozott arányai minden eddiginél jobb fellépésűvé teszik. Ám nem csupán sportosan néz ki, hanem olyan is. A mérnökök elé állított követelményjegyzék első pontjai között szerepelt a hatékonyság és a súlycsökkentés: könnyű anyagok alkalmazása 175 kilogrammot elérő mértékben vitte lejjebb az új generáció súlyát, ráadásul az optimális helykihasználás jóvoltából még tágasabb lett a belső tér. És persze telerakták az autót a legmodernebb technikával.

Az Insignia Grand Sport új fejezetet nyit a márka csúcsmodelljeinek történetében. Már a 2008-ban indult előd fejlesztése és designja is korszaknyitó volt az Opelnél – és rögtön meghódította a közönséget: a 2009-es Év Autója máig több mint 900 ezer vevőre talált. A 2013-as IAA-n pedig a Monza Concept nyújtott bepillantást az automobilizmus jövőjébe, hiszen ez a könnyű, atlétikus tanulmány a holnap villámemblémás modelljeit előlegezte meg. Ugyanezen filozófiát követte az új Astra, amelyet rögtön megválasztottak 2016 Év Autójának. Most pedig a következő potenciális sikertípus, az Insignia Grand Sport folytatja a sort.

Az Insignia Grand Sport folytatja az Astra új generációjával elkezdett fejlődést – csak egy fokkal magasabb szinten. Az új fejlesztésű autó kívül-belül nagyobb az aktuális Insigniánál. Csúcsmodellhez illően modern a technikája is, ugyanakkor hű marad a márka hitvallásához, amennyiben széles vevőkörnek tesz elérhetővé és megfizethetővé mobilitást és iránymutató fejlesztéseket.

Az Opel Insignia Grand Sport hivatalos világpremierje 2017. márciusában, a Genfi Autószalonon lesz.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/