/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A fiatalabb generáció egyáltalán nem tervez autót venni

2022. október 06. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Érdekes trendet mutat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának egyetemistái körében végzett gyorsfelmérés: a kérdőíves felmérés résztvevői körében kétszer annyian voltak, akik nem tervezik közeljövőben saját autó vásárlását, viszont szinte mindenki ismeri a közösségi autózás fogalmát.

3dd4e167-7e36-8e1e-6843-44309e637dd3Úgy tűnik az ág is húzza az autógyártókat és kereskedőket: nem csak az autóimport nehézségei, a félvezetőhiány és az ukrajnai háború miatt megcsappant kábelkorbács beszerzési nehézségek nehezítik a gépjárművek előállítását és értékesítését, de ha hihetünk a megkérdezett egyetemistáknak, akkor az is, hogy a fiatalabb generáció körében egyáltalán nem népszerű gondolat a saját gépkocsi vásárlása.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának diákjai között végzett, nem reprezentatív gyorsfelmérés alapján ugyanis a megkérdezett diákok 57 %-a nem tervezi megtakarításait új gépjármű vásárlására fordítani és csak minden harmadik (34%) nyilatkozott úgy, hogy ilyen célú terve lenne.

Ugyanakkor a megkérdezett, hazai fiatal reál értelmiséget meglehetősen jól képviselő fiatalok több mint 95%-a hallott már a fővárosban elérhető közösségi autómegosztási lehetőségekről (legyen szó a GreenGoról, a Mol Limoról vagy a Share Now-ról), tudja és érti a shared economy működését.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/