/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ford hibridekre cseréli a Mondeo benzinmotorjait

2020. október 28. 19:50   |   Autoblog
címkék:  

A Ford bejelentette, hogy 100 százalékban full hibrid hajtásláncokra vált az eddigi benzinmotoros Mondeo modellek gyártásában.

Ford Mondeo Hybrid features a full hybrid petrol-electric powert

A Mondeo Hybrid már az év első hét hónapjában 25 százalékkal nagyobb részt tett ki az európai Mondeo-eladásokból, mint a teljes 2019-es évben, és jelenleg ez a modell adja a teljes Mondeo-értékesítés több mint egyharmadát. Ez idő alatt a Mondeo Hybrid népszerűsége több mint 50 százalékkal nőtt az Egyesült Királyságban és mintegy 40 százalékkal Olaszországban, ahol a Mondeo-vásárlók 75 százaléka választotta ezt a kivitelt 2020 első hét hónapjában. Magyarországon idén az első háromnegyed évben a Mondeo eladások 40 százalékát tették ki a hibrid hajtású modellek.

A Ford tavaly kibővítette a Mondeo Hybrid kínálatát, bevezetve a szegmens első kombiját, illetve a Ford Performance által inspirált, sportos stílusú Mondeo Hybrid ST-Line kivitelt, akárcsak a stílusos Titanium és a gazdagon felszerelt Vignale változatokat. A négyajtós és kombi Mondeo vásárlói ezentúl a full hibrid hajtás és a 2,0 literes EcoBlue dízelmotorok közül választhatnak.

Az évi 20 000 kilométernél kevesebbet autózó vásárlók számára átgondolt döntés a Mondeo Hybrid, ami ilyenkor jobban megéri, mint egy dízel, de sosem kell aggódni az akkumulátor lemerülése miatt, és külső áramforrásról sem kell tölteni az autót.

A Mondeo Hybridben egy villanymotor támogatja a 2,0 literes Atkinson-ciklusú benzinmotort, és egy generátor gondoskodik a hátsó üléssor alá beépített, 1,4 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátor töltéséről. Az autó a hagyományos belsőégésű motor szabadsága mellett az elektromos hajtás kifinomult és takarékos működését is kínálja.

Az energiavisszanyerő féktechnológia a hagyományos fékezés közben veszendőbe menő energia akár 90 százalékát is képes hasznosítani, és az ebből nyert elektromos áramot az akkumulátor tárolja. Az elektromos hajtás különösen városi környezetben és a gyakori elindulásokkal-megállásokkal tarkított forgalmi helyzetekben bizonyul hasznosnak, emellett pedig hatásosan egészíti ki a benzinmotor erejét, csökkentve az üzemanyag-fogyasztást és a CO₂-kibocsátást. Az automata sebességváltó zökkenőmentesen kombinálja a különböző erőforrások vonóerejét, simán és egyenletesen gyorsítva az autót.

A Mondeo Hybrid a Ford Valencia üzemében készül, ahol a vállalat a jövő év elején megkezdi az S-MAX és a Galaxy full hibrid változatainak gyártását is. 2021 év végéig a Ford 17 új, elektromos hajtásláncú modellt vezet be az európai piacon, ahol 2022 végére a villamosított teszik majd ki a vállalat értékesítésének több mint 50 százalékát, túlszárnyalva a hagyományos benzin- és dízelmotoros modellek együttes eladásait.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/