/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Forma-1 a háttérben már a negyedik amerikai futamra készül

2024. március 31. 09:00   |   Autoblog
címkék:  

Valóban szükség van négy futamra is az államokban?

A Forma-1 népszerűsége az elmúlt években folyamatosan nőtt, ami nagyrészt a Netflix Drive to Survive sorozatának köszönhető.

Ennek eredményeképpen a Miami és a Las Vegas-i Nagydíj is bekerült a versenynaptárba, ami azt jelenti, hogy a Circuit of the Americas mellett immár három másik futamot is rendeznek az Egyesült Államokban – szemben azzal, hogy 2011-ben még egy sem volt Észak-Amerikában.

Most pedig lehet, hogy már egy negyedik futam következik?

Az F1 vezetősége nemrégiben bejegyeztették a védjegyeket egy esetleges chicagói futamra. Az Illinois államban található város egyike a Michigan és Wisconsin államokhoz közeli nagyvárosoknak.

A védjegyek kifejezetten a „Chicagói Nagydíjra” utalnak, mivel a város viszonylag közel fekszik a michigani Detroit városához, ahol a General Motors és a Ford is található.

Az F1 által bejegyzett védjegyek arra utalnak, hogy lehetséges, hogy a Chicagói Nagydíjat maguk a kereskedelmi jogtulajdonosok fogják felállítani, ahogyan ez Miami és Las Vegas esetében is történt.

Ezeket a védjegyeket 2017-ben jegyezték be, és 2022-ben, illetve 2023-ban jelentek meg a naptárban.

Az azonban nem biztos, hogy Chicagóban kerülhet sor egy futamra, mivel a New York-i GP védjegyét szintén 2017-ben jegyezték be, de azóta sem jelent meg a versenynaptárban.

Borítókép:  Jeff Speer/Icon Sportswire via Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/