/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A hét európai év autója döntősből hat villanyautó

2021. december 07. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Kiválasztották a 2022. Év Európai Autója (COTY) verseny döntőseit, amelyek egy kivételével mind tisztán elektromos hajtású modellek. A hét döntős modell a Cupra Born, a Ford Mustang Mach-E, a Hyundai Ioniq 5, a Kia EV6, a Peugeot 308, a Renault Mégane E-Tech és a Škoda Enyaq iV. Közülük csupán az egyiket, a Peugeot 308-ast hajtja belső égésű motor.

55

Az Év Európai Autója (COTY) az autóipar egyik legrangosabb szakmai kitüntetése. A díjat 23 európai ország képviseletében 61 tapasztalt autós szakújságíró ítéli oda annak a típusnak, amely véleményük szerint a legkiemelkedőbb jellemzőkkel bír a tárgyévet megelőző 12 hónap során bevezetett új típusok közül.

Összesen 39 modellt jelöltek a COTY 2022 díjra. Heten jutottak a döntőbe, hat közülük dedikáltan elektromos autók számára fejlesztett platformra épülő akkumulátoros elektromos autó. A döntősök a Cupra Born, a Ford Mustang Mach-E, a Hyundai Ioniq 5, a Kia EV6, a Peugeot 308, a Renault Mégane E-Tech és a Škoda Enyaq iV.

Közülük egy végül elnyeri majd az Év Autója címet. A végső szavazásra 2022. február végén kerül sor; a győztest Genfben, február 28-án, hétfőn hirdetik ki.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/