/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A hölgyek ragaszkodnak jobban az első autójukhoz

2019. december 09. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A hölgyek, avagy a férfiak költenek többet autóvásárláskor? Hányszor cserél autót egy átlagos tulajdonos? Milyen idős autókkal furikázunk? Milyen autókra keresnek a magyar internetezők? A Használtautó.hu idén decemberben ünnepli a 20. születésnapját, a jubileum alkalmából a legnagyobb hazai online autópiac felmérést készített a felhasználói között. A honlapon keresztül feltett autós kérdésekre csaknem 12 000-en válaszoltak.

Az elöregedő, a KSH adatai szerint átlagosan 14,2 éves hazai autóállománnyal kapcsolatos adatok alátámasztásaként a Használtautó.hu által megkérdezettek 34%-ának 11-15 éves, további 23%-nak 16-20 éves, 12%-nak pedig 20 évnél is idősebb autója van. Vagyis a válaszadók több, mint egyharmada 16 évesnél is öregebb autót hajt.

Ami az első saját személygépkocsi óta számított autócseréket illeti, úgy fest, hogy a hölgyek ragaszkodnak jobban az elsőként kiszemelt négykerekűhöz: a férfiak 31%-a háromnál is többször cserélt autót, ezzel szemben a hölgyek 33%-a egyszer sem.

Az autóvásárlásra szánt összegeket áttekintve szintén érdekes különbségre derült fény a női és a férfi autótulajdonosok között.

A válaszadók legnagyobb hányada (39%-a) 1 és 3 millió forint, 22%-uk 500 ezer és 1 millió forint közötti összeget költött legutóbb autóvásárlásra.

500 ezer forintnál kevesebbet a megkérdezett 13%-a, 3 és 5 millió forint között 15%-uk, 5 millió forintnál többet pedig 11%-uk fordított személygépjármű megvételére.

Nemek szerinti bontásban viszont mindenképpen érdekes, hogy míg a hölgyek 25%-a vásárolt 500 ezer forintnál olcsóbb autót, a férfiaknál ez az arány csupán 12%.

A legtöbb potenciális eladót és vevőt elérő Használtautó.hu adatai szerint míg a használt autót csak 3 millió forintig keresőknél az első két hely továbbra is az Opel Astra és a Ford Focus modelleké, a harmadik hely már a modellmegjelölés nélkül, de BMW-t keresőké. A 3-10 millió forint közötti ársáv még érdekesebb preferenciát mutat: itt a leginkább az jellemző, hogy Mercedes-Benz vagy BMW a vevők vágya, de harmadik helyen azért ott egy konkrét modell, a Škoda Octavia is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/