/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Honda NSX lesz minden idők legdrágább amerikai autója

2016. március 25. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Meglepő, mégis igaz. A nemsokára boltokba kerülő NSX lesz az eddigi legdrágább, Amerikában sorozatgyártott négykerekű a maga 156 ezer dolláros alapárával. Ezzel az új Dodge Vipertől veszi át a stafétát.

A tengerentúlon Acura NSX, Európában Honda NSX néven piacra kerülő japán modell lesz minden idők legdrágább, Amerikában készített gépjárműve.

Az április végén a Marysville-i üzemben induló modellgyártás lesz a japán márka egyik mérföldköve, hisz soha ilyen erős és drága autót nem készítettek még ott. Ez a mérföldkő azonban Amerikára is igaz, ugyanis az Egyesült Államokban ennyire magas eladási árú négykerekűt még nem építettek. Az eddigi rekordtartó a Dodge Viper volt 122 ezer dollárral, a tavasz végétől viszont ez a megtisztelő cím az NSX-é lesz 156 ezer dolláros (43,2 millió forintos) induló árral.

Ráadásul, aki az extrákkal sem fukarkodik, annak könnyen 200 ezer dollár fölé (egész pontosan 205 700 dollárig, azaz 57 millió forintig) kúszhat a mutató. Az NSX rekordját egyelőre semmi sem veszélyezteti, habár az új Ford GT 400 ezer dollárnál is többe kerülhet majd, ezt az autót nem az USÁ-ban, hanem Kanadában szerelik össze.

A japánok az Acura modellre már felveszik a rendeléseket, míg az európai variánsra április végétől lehet befizetni és csak ősztől szállítják ki az első példányokat. Ha igazak a hírek, 1-2 éven belül érkezhetnek a nyitható tetejű, illetve az NSX Type R változatok még borsosabb árcédulával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/