/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Hyundai Ioniq 5 a német év autója lett

2021. november 26. 18:35   |   Autoblog
címkék:  

Mindössze fél évvel azután, hogy megjelent a német piacon, a Hyundai Ioniq 5 elnyerte a 2022. Év Német Autója (GCOTY) címet. A rangos díj döntőjében olyan vetélytársak fölött diadalmaskodott a tisztán elektromos kompakt szabadidőjármű, mint az Audi E-Tron GT vagy a Porsche 911 GT3.

A GCOTY díjért az adott évben bevezetett legfontosabb újdonságok versenyeznek egymással öt kategóriában (kompakt, prémium, luxus, új energia és sport.) A német anyanyelvű, de nemzetközi szakmaiságú autós újságírókból álló, húsztagú zsűri szolgáltatásaikat, piaci relevanciájukat, valamint jövőbeli létjogosultságukat figyelembe véve teszteli és értékeli a jelölteket. Az Ioniq 5 az ‘Új energia’ kategória győzteseként vett részt a döntőben, ahol végül abszolút győztesnek kiáltották ki.

„Az Ioniq 5 a dizájn, a takarékosság és a vezetési élmény különleges kombinációját nyújtja. Ennek köszönheti, hogy minden értékelési szempontnál átlag feletti pontokat kapott, miközben gyakorlatilag nincsenek gyengéi. Megítélésünk szerint az Ioniq 5 kezelési koncepciója és akkumulátor-technológiája egyaránt forradalmian újszerű. És bár most a 2022. év német autójának kiáltottuk ki, az Ioniq 5 világszerte vonzó ajánlatnak számít.”

Az Ioniq 5 a Hyundai új Ioniq almárkájának első modellje. A Hyundai Motor Group kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez kifejlesztett elektromos, globális moduláris (E-GMP) platformjára épül. A modell kétféle akkumulátorcsomaggal – 58 kWh vagy 72,6 kWh –, illetve hátsó- vagy összkerékhajtással választható. A hátsókerék-hajtású, 72,6 kWh kapacitású kivitel akár 481 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel (WLTP szabvány szerinti érték.)

Az Ioniq 5 kiemelkedő teljesítményt és ultra gyors tölthetőséget kínál. A 800 voltos töltőtechnológiának köszönhetően mindkét akkumulátor-verzió mindössze 18 perc alatt 10-ről 80%-ra tölthető villámtöltő használatával. A járműből-a-fogyasztóra (Vehicle to Load, V2L) technológia révén pedig az ügyfelek menet közben vagy parkolás során szabadon tölthetnek bármilyen elektromos berendezést, a hordozható számítógépektől kezdve az elektromos rollerekig.

A hajtásvariációk széles skálája mellett az Ioniq 5 utastere is különleges. A jármű fenntartható szellemiségét természetes anyagok hangsúlyozzák ki. A motorosan állítható első ülések ergonómiai szempontból optimális szögben dönthetők hátra, ami a lábszár megtámasztásával együtt a súlytalanság érzését biztosítja az utasok számára. Az online hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos modell 12,25 colos digitális műszeregységet, valamint ugyanekkora infotainment érintőképernyőt kapott. A padlókonzol és a hátsó ülés egyaránt hosszirányban eltolható, így a belső tér még rugalmasabban használható ki. Az Ioniq 5 emellett vontatásra is alkalmas, akár 1600 kilogramm össztömegig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/