/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A jövő mérnökei a Hungaroringen versenyeztek

2021. augusztus 11. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Hungaria négy magyar csapatot támogatott a nemzetközi Formula Student konstrukciós verseny hazai futamán: az Arrabona Racing Team-et, a SZEngine csapatát, valamint a BME Formula Racing Team-et és a BME Motorsport csapatát. A verseny nemzetközi mezőnyében 21 ország 71 csapata mérhette össze tudását a mogyoródi Hungaroringen. A rendezvény minden évben lehetőséget biztosít a közép- és kelet-európai régió mérnökhallgatói számára, hogy a világ elsőszámú Formula Student csapataival versenyezhessenek.

adb47a9c-a74f-4b7f-b6d6-5ee63a3d3400

A Formula Student verseny célja, hogy a csapatok megmérettethessék magukat mind az autók versenykörülmények közti próbatételével, mind pedig a mérnöki munkájuk, a költség- és gyártási tervük, valamint az üzleti tervük ipari szakembereknek való bemutatásával. A kiértékelésben számos hazai és nemzetközi szakember vesz részt, többek között az Audi Hungaria mérnökei is. Ez az interaktív közeg kiváló lehetőséget biztosít mind a mérnökhallgatóknak, mind az ipari szakembereknek a nemzetközi szintű kapcsolatépítésre.

afe9404f-7c2d-4a3f-932a-b85b09c54eef

Az idei Formula Student East konstrukciós versenyt augusztus 7. és 11. között rendezték meg a Hungaroringen. A versenyen 71 csapat képviseltette magát 21 európai országból. A közel 2000 hallgató belsőégésű, elektromos és önvezető jármű kategóriában mérte össze tudását. A győri egyetemi csapatok között szoros az együttműködés, hiszen az Arrabona Racing Team versenyautójában a szintén az Audi Hungaria által támogatott SZEngine Motorfejlesztő Csapat egyedi fejlesztésű motorja található.

b1e7e841-0fd8-4f5b-b5bc-1f0e43907455

Az Audi Hungaria számára kulcsfontosságú a széles körű egyetemi együttműködés és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása, ezzel elősegítve további fejlődésüket. A Formula Student csapatok hallgatói – a csapattevékenységüket követően – gyakran a vállalat gyakornoki programjában folytatják szakmai pályafutásukat. A Formula Student támogatása óta az autóipari nagyvállalat számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/