/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A jövő Rolls-Royce-sza egy katamarán

2016. június 17. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

A BMW idén ünnepli 100 éves fennállását; a The Next 100 Years programsorozat keretében négy jövőbe mutató koncepciót mutat be a nagyközönségnek. Az első márciusban érkezett, a másodikat pedig most a Rolls-Royce prezentálta. A Rolls-Royce 103EX a márka történetének első jövőautója, és inkább hasonlít egy katamaránra, mint egy autóra.

A BMW idén száz éves, de a bajor irányítás alatt álló Rolls-Royce számára is nagy jelentőségű ez az esztendő. Idén ér véget ugyanis a hetedik generációs Phantom gyártása, ami a márka BMW-éra alatti új reneszánszának központi alakja volt. A Phantom, majd a Ghost és most a Wraith sikere egy merész új fejezetet nyitott. Ebben a szellemben készült a Vision Next 100 koncepció, a luxus utazás forradalmi, egyedi megközelítése.

A Vision Next 100 tanulmány szakít minden ismert konvencióval. Felfedezhetők rajta az olyan Rolls-Royce márkajegyek, mint az álló Pantheon hűtőrács, a csík fényszórók és a hosszú motorháztető, ám a jármű inkább emlékeztet egy hajóra, mint egy autóra. Hossza 5,9 méter, magassága 1,6 méter, így pontosan akkora, mint a hosszú tengelytávú Phantom modell. A jármű felső részét teljes mértékben üvegből alakították ki.

A 103EX hatalmas, 28 hüvelyk átmérőjű, de keskeny kerekeken gördül, amelyeket beburkoltak, így a jármű katamarán jelleget kapott. A 65 alumínium darabból összeépített felniket azonban nem rejtették el teljesen a tekintetek elöl, oldalról dizájnjuk jól kivehető. A 103EX egyik nagy trükkje, hogy motorházteteje nem rejt belsőégésű motort. Az első kerekek mögött poggyászteret alakítottak ki, amely ráadásul megérkezés után, kiszálláskor magától nyílik. Kiszálláskor az üvegkupola felnyílik, olyan magasra, hogy alá lehessen állni, az oldalajtó pedig klasszikusan, hátrafelé tárul ki.

Az utasok egy kanapén utazhatnak és vezetőülés illetve cockpit hiányában igazán tágas teret élvezhetnek. A kocsi autonóm módon közlekedik; ha az utasoknak bármilyen óhaja, sóhaja lenne, Emily-hez fordulhatnak, aki ezúttal virtuális sofőrként lép színre. A tűzfalra helyezett nagyméretű OLED kijelzőn keresztül kommunikál az utasokkal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/