/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A kecskeméti régió lesz a magyar járműipar központja

2012. november 09. 21:15   |   Autoblog
címkék:  

A Magyar Kormány és a Daimler AG stratégiai együttműködésről döntött a mai napon. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Martin Jäger, a Daimler AG kül – és közpolitikai kapcsolatokért felelős alelnöke a magyar Parlamentben stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá. Elsődleges cél, hogy a kecskeméti régió a magyar járműipar központjává váljon, és hosszútávon tovább erősödjön. A Daimler AG az év elején nyitotta meg kecskeméti kompaktautó-gyártó üzemét.

A stratégiai partnerségi megállapodás fő elemei közé tartozik a szakképzés továbbfejlesztése és támogatása a régióban, a magyar felsőoktatási járműipari kutatási projektek segítése, valamint a hazai beszállítói kör erősítése. A Daimler ezen felül innovatív és környezetbarát járműveivel kíván részt venni a közlekedést érintő nyilvános pályázatokon, és megvizsgálja a fenntartható mobilitási koncepció bevezetésének magyarországi lehetőségeit is. A magyar kormány kifejezi azon szándékát, hogy erősíti a hazai befektetési feltételeket, és még vonzóbbá teszi a külföldi vállalkozások számára Magyarországot.

Mindkét fél egyetértett abban, hogy a Mercedes-Benz kecskeméti gyára és az aláírt stratégiai partnerségi megállapodásban foglalt intézkedések nagymértékben hozzájárulnak Magyarország és a Német Szövetségi Köztársaság további sikeres együttműködéséhez. A konkrét intézkedések és lépések kidolgozásához egy hosszútávon működő munkacsoportot hoznak létre, amely az együttműködés aláírását követően meg is kezdi a munkát. A grémium tagjai a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Daimler AG és a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. képviselői.

 

 


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/