/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A kezdő sofőrök az Opel Astrát szeretik

2016. augusztus 10. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A 25 év alatti női vezetők elsősorban a szín és a praktikusság alapján választanak autót, míg a fiatal férfiak számára a motor teljesítménye a legfőbb szempont, mivel ők státuszszimbólumként tekintenek az autójukra. A kezdő sofőrök körében az Opel a legnépszerűbb márka, s többségük a kézi sebességváltós, ferdehátú modelleket preferálja. Többek között ezek derülnek ki az AAA AUTO statisztikáiból. A társaság – amelynél évente mintegy hatezer fiatal vásárolja meg első autóját – azt javasolja, hogy a kezdő vezetők legfeljebb 1,2 literes motorral rendelkező autót vásároljanak.

„A friss jogosítvánnyal rendelkezők túlnyomó többsége használt autót szeretne, mert úgy érzi, így kevésbé zavarja majd egy-egy karcolás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit megvesznek. Épp ellenkezőleg: a fiatal sofőrök egyre igényesebbek, hiszen felfogásuk szerint az autó jelentős mértékben saját személyiségüket is kifejezi. A fiatal férfiak elsősorban a motor teljesítményét tartják szem előtt, és a sportosabb típusokat keresik. A fiatal nők esetében pedig a gépkocsi színe az elsődleges szempont, illetve számukra a praktikusság és a biztonság is fontosabb” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.

Az AAA AUTO fiatal vásárlóinak kétharmada férfi. A kezdő sofőrök 58,3 százaléka ferde hátú modellt vásárol, s 72,3 százaléka a benzinmotor, illetve 93,7 százaléka a kézi sebességváltó mellett teszi le a voksát. A legnépszerűbb márka körükben az Opel, majd a Volkswagen és a Suzuki. A fiatal nők kedvence a Suzuki Swift, a fiatal férfiaké pedig az Opel Astra. A nők nagyobb figyelmet fordítanak a színekre, és nem meglepő módon az általában népszerű ezüst után a piros színt részesítik előnyben. A fiatal férfiak konzervatívabbak, ezért a kék, a szürke és a fekete színű autókat vásárolják a legszívesebben.

férfiak és nők
A kezdőkkel a nem megfelelő sebesség miatt történik a legtöbb baleset

A KSH adatai szerint a legfeljebb öt éve vezető sofőrök által okozott balesetek leggyakoribb oka 2015-ben az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség választása volt. „Ezért célszerű lenne, hogy minden, friss jogosítvánnyal rendelkező vezető legalább 3 ezer kilométert autózzon egy tapasztalt sofőr felügyelete mellett. Emellett fontos tudatosítani azt is, hogy csak 100 ezer kilométer megtétele után rendelkezik valaki kellő tapasztalattal. A kezdő sofőröknek az autóválasztás fontosságát sem szabad alábecsülniük” – hangsúlyozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.

„Mindenképpen javasoljuk, hogy ők a kellő tapasztalat hiányára tekintettel legfeljebb 1,2 literes motorral rendelkező autót vásároljanak. Az ilyen motorok többsége turbófeltöltésű, így ezek a gépkocsik is elég gyorsak, kényelmesek, ugyanakkor biztonságosak és jól irányíthatóak – ami egy kezdő számára különösen fontos” – tette hozzá Topolová.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/