/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A kgfb-váltók eddig átlagosan 3400 forintot spóroltak

2015. november 11. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Átlagosan 3400 forinttal kell kevesebbet fizetniük jövőre azoknak az ügyfeleknek, akik eddig az idei kgfb-kampány első kilenc napján váltottak a Netrisk.hu portálon. Az év végi évfordulóval rendelkező autósoknak holnapig kell megkapniuk a következő biztosítási időszakra vonatkozó díjról értesítő indexlevelet.

A vezető online biztosításközvetítő portál adatai szerint a még az Astra biztosítónál lévő év végi évfordulós ügyfeleknek közel kétszeres indexdíjjal kell számolniuk, ők jó eséllyel tehát mindenképpen a váltás mellett döntenek majd.

A biztosítóktól megkapott díjértesítőkben szereplő indexdíjak a Netrisk.hu adatai szerint a szegmensek túlnyomó részében emelkedést mutattak, emiatt nem meglepő, hogy a megajánlott jövő évi díjakhoz képest a váltók idén is tudtak alacsonyabb ajánlatokat találni: több mint 60 százalékuk 3 ezer forintnál magasabb összeget spórolt meg, egynegyedük esetében pedig ez az összeg a 7 ezer forintot is meghaladta.

A Netrisk.hu külön megvizsgálta ügyfeleinek az Astra biztosítónál kötött, még meglévő év végi szerződéseit. E szerződések átlagdíja jelenleg 15 500 forint, azonban az Astra még érvényben lévő díjtarifája szerint az e szerződésekhez tartozó indexdíjak átlaga meghaladja a 31 ezer forintot. Vagyis feltételezhető, hogy – bár jelenleg elméletileg a biztosítónál maradás is lehet opció – a kampány végére az ügyfelek maradéka is el fog tűnni az Astra állományából.

Amit a díjértesítőről tudni kell

Akinek még nem érkezett meg a díjértesítője, mielőbb érdeklődjön biztosítójánál. Bár a biztosító értesítője a hivatalos adat, de az összegről – a szükséges adatok megadását követően – a díjszámítás során egyes összehasonlító kalkulátorok is tájékoztatást adnak.

Aki jelenlegi szerződését az e-kommunikációs kedvezmény feltételei szerint kötötte meg, már ne postai úton, hanem az általa megadott e-mail címre várja a küldeményt.

A díjértesítőben a kötelező biztosítás indexdíja mellett a bónusz besorolást is feltüntetik, ami azonban a biztosítási évfordulóig eltelt időszakban még módosulhat, amennyiben az ügyfél ez idő alatt kifizetéssel járó kárt okoz járművével. Ebben az esetben értelemszerűen az indexdíj összege is növekedni fog.

Aktuális adatok a kampány első harmadánál

A Netrisk.hu-nál eddig leadott több mint 10 ezer megrendelés alapján az új szerződések átlagdíja 13 ezer forint körül mozog. A legnépszerűbb biztosítók közül a dobogón továbbra is a K&H, az Union és az Allianz áll (összesen 66 százalékkal), őket követi a Signal és a Groupama.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Balogh Gábor
2015-11-11 - 18:47

Csupán 100%-al emelkedett. Több éve bonus 10 ellenére. Köszönöm! 🙁


*/