/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A korábbi világbajnok megkérdőjelezi a Forma-1 irányát

2024. április 18. 09:00   |   Autoblog
címkék:  

Valóban szemmel láthatóan több utcai pálya kerül be a versenynaptárba, mint korábban.

Damon Hill úgy véli, hogy a Forma-1 a Formula E irányába halad a Madridi Nagydíj bejelentésével.

Idén jelentették be, hogy 2026-tól a Forma-1 mezőnye a spanyol főváros utcáin, az IFEMA szórakoztató komplexum körül kanyargó utcai pályákon fog versenyezni, Barcelona pedig elveszítené a helyét a naptárban.

A hírt némi szkepticizmus fogadta, miután az elmúlt években folyamatosan nőtt az utcai pályák száma, például Szaúd-Arábiában, Las Vegasban és Miamiban, és az olyan népszerű állandó pályák, mint Hockenheim, Sepang és az Isztambul Park már régen kiestek a versenynaptárból.

2024-ben a 24 futamból nyolcat utcai pályán fognak rendezni, és ez a növekvő tendencia követi a Formula-E felfogását, miszerint a versenyek a városközpontokban zajlanak, és az elektromos versenyek bajnokságának 10-dik szezonjában debütál egy új tokiói futam.

Az 1996-os világbajnok Hill úgy érzi, hogy a Forma-1 ezzel az utóbbi időben észrevehető trendjével a Formula-E stílusa felé mutat, amit ő egyszerűen csak „korlátozott pályákon” való versenyzésnek hív.

Borítókép: Andrew Hone/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/