/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A kormány emelné az üzemanyagok jövedéki adóját

2016. május 04. 12:30   |   MTI
címkék:  

Szeptember 1-jétől egy javaslat szerint a gázolaj, a benzin és a petróleum jövedéki adómértékét a kőolaj világpiaci árához kötnék. Meghatároznák a kőolaj világpiaci árának küszöbértékét, s ha az ár ez alá csökkenne, a gázolaj adója literenként 10, a benziné és a petróleumé 5 forinttal nőne. A többletbevételt a tervek szerint a hazai közutak – elsősorban az alsóbbrendű utak – felújítására fordítanák.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden benyújtotta az Országgyűlésnek az adócsomagot, amely – ha a parlament elfogadja – jövőre több ponton is csökkenti a közterheket. Az autósokra és fuvarozókra azonban megint több teher nehezedne, az üzemanyagok jövedéki adóját ugyanis növelnék.

Szeptember 1-jétől a Brent típusú olaj hordónkénti árához kötnék a jövedéki adó mértékét. Ha 40, illetve a másik variációban 50 dollár alá kerülne az olaj hordónkénti ára, a gázolaj esetében 10 (120,35 forintra), a benzin esetében pedig 5 forinttal (125 forintra) emelkedne a jövedéki adó. Jelenleg 45 dollár körül van a Brent hordónkénti ára. Az emelés a költségvetésnek mintegy 20 milliárd forint többletbevételt jelentene, amit elsősorban alsórendű utak felújítására fordítana a kormány.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/