/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A közösségi autómegosztás új formája a BMW-től

2016. április 12. 17:25   |   Autoblog
címkék:  

2016. áprilisában a BMW Group útnak indította az autómegosztó szolgáltatások jelenleg elképzelhető legkényelmesebb, legegyszerűbb és leggyorsabb formáját. A ReachNow a vállalatcsoport vadonatúj brandjeként kezdte meg működését Seattle-ben.

A BMW Group egy minden korábbinál kifinomultabb, maximálisan ügyfélközpontú autómegosztó szolgáltatást indított el az egyesült államokbeli Seattle városában. A projekt az öreg kontinens számos nagyvárosában sikerrel működő DriveNow autómegosztó szolgáltatás alapelveire épül, a BMW Group tengerentúli ügyfeleinek mobilitási igényeit azonban megannyi újdonsült, jövőbe mutató és személyre szabott kiegészítő szolgáltatás igyekszik még inkább kielégíteni. A ReachNow nemzetközi térhódítása a Washington állambeli Seattle városában egy BMW és MINI modellekből álló, 370 darabos járműflottával veszi kezdetét, amelynek 20 százalékát teljesen elektromos meghajtású BMW i3 modellek alkotják. Seattle városa után a ReachNow hamarosan az Egyesült Államok további metropoliszaiba is megérkezik.

A ReachNow egyesült államokbeli ügyfelei a következő vadonatúj szolgáltatásokat élhetik át már 2016-tól:

Járműkézbesítési szolgáltatás

A ReachNow az autófelvétel időpontjára az ügyfél által megadott helyszínre szállítja a kiválasztott járművet. A szolgáltatás kiváltképp azon ügyfelek körében lesz népszerű, akik csomagokat is szállítanának, vagy korlátozottak az adott környék parkolási lehetőségei. Akik nem szeretnek gyalogolni, ugyancsak vonzónak találják majd ezt az opciót. A kiválasztott jármű lefoglalásával az ügyfél biztos lehet benne, hogy az autó a megjelölt időpontban a kért helyszínen vár majd rá.

Hosszabb időtartamú járműhasználat

A ReachNow a közösségi autómegosztó szolgáltatások és a kényelmes autókölcsönzők előnyeit egyesíti: az utazás alatt a bajor gyártó ügyfele bármikor dönthet úgy, hogy még pár napot együtt tölt a kiválasztott autóval, mindezt ráadásul anélkül, hogy a járművet kicserélné vagy útba ejtené valamelyik irodát. A ReachNow ügyfele minden esetben a legkedvezőbb használati díjakat élvezheti.

Autómegosztás zárt ügyfélköröknek

A ReachNow egyes ügyfélkörei – így például kiemelt cégek vagy lakóparkok – egyszerre több járművet is a megadott helyszínre kérhetnek. A hosszú távon megbízható jármű-előjegyzéseknek köszönhetően a ReachNow garantálja, hogy a szolgáltatás egyik ügyfele sem marad autó nélkül.

Saját jármű bérbeadása a ReachNow rendszerén keresztül

A ReachNow ügyfelei saját autójukat is bérbe adhatják a szolgáltatás többi felhasználójának, például egy nyaralás időtartama alatt. Ez a megoldás jelentősen csökkentheti a saját jármű fenntartási költségeit. A ReachNow bérbeadó ügyfelei előre megadhatják, hogy kik vehetik igénybe autójukat, a jármű így például csak a közösségi oldalakon megjelölt ismerősök számára válik elérhetővé. A szolgáltatás igénybevételéhez ugyanakkor elengedhetetlen, hogy a bérbe adott jármű számos technikai előfeltételnek megfeleljen.

Sofőrszolgáltatás

Azon ügyfelei számára, akik nem kívánnak beülni a kiválasztott jármű volánja mögé, a ReachNow a későbbiekben sofőrszolgáltatási opciót is biztosít, az ügyfelek így mindenkinél kipihentebben érkezhetnek meg az úti célba.

Villámgyors regisztráció

A ReachNow új ügyfelei okostelefonjukkal mindössze néhány perc alatt regisztrálhatnak a rendszerbe, a szolgáltatások igénybevételéhez csupán a vezetői engedély érvényességét és a bankkártyán lévő fedezetet ellenőrzik az okostelefon beépített kamerájának segítségével, az ügyfeleknek így nem kell felkeresniük személyesen a ReachNow irodáját. Az egyszerű regisztráció után az új ügyfelek máris autóba ülhetnek – az ügyfél okostelefonja és a postán kézbesített ügyfélkártya egyaránt autónyitó és –indító „kulcsként” szolgál.

A ReachNow díjszabása

A ReachNow autómegosztó szolgáltatás járműflottájának mindegyik képviselőjére egységes, rendkívül egyszerű díjszabás érvényes: az autóhasználat menet közben percenkénti 0,49 dollárba, parkolás közben pedig 0,30 dollárba kerül. A flotta BMW i3, BMW 328i és MINI Cooper modellekből áll. Az egyszeri regisztráció díja 29 dollár (USD). Az indulás időszakában a ReachNow különleges bevezető kedvezményekkel kedveskedik ügyfeleinek: a menet közbeni percdíj 0,41 dollárra csökken, a regisztráció pedig teljesen ingyenes. A percenkénti díjak magukba foglalják az autó használatához szükséges mindennemű biztosítási, parkolási és adózási költségeket, sőt az utazáshoz szükséges üzemanyagot vagy elektromos áramot is.

A DriveNow autómegosztó szolgáltatásról

A ReachNow autómegosztó szolgáltatás az Európa számos nagyvárosában hatalmas népszerűségnek örvendő DriveNow rugalmas és spontán autómegosztási alapelvére épül, amely szerint a bajor gyártó ügyfelei nem fix leadó és felvevő pontokon, hanem a város bármely szabad parkolóhelyén felvehetik és leadhatják a járműveket. A felhasználók a szolgáltatás okostelefon-alkalmazásában valós időben látják az elérhető járművek aktuális helyzetét, a kiválasztott autó lefoglalása után ráadásul a rendszer segít a felhasználónak megtalálni a járművet, amelyet az alkalmazás vagy az ügyfélkártya használatával azonnal igénybe is vehet.

A DriveNow a BMW Group és a Sixt SE közös autómegosztó vállalkozása, amely Európa számos nagyvárosában elérhető közelségbe hozza a BMW és a MINI márkák prémium modelljeit. Az autómegosztó szolgáltatás világszerte immáron több mint félmillió regisztrált ügyféllel büszkélkedhet, akik a DriveNow okostelefon-alkalmazásával vagy az interneten keresztül könnyedén foglalhatják le és bérelhetik ki a kívánt járműveket, illetve érhetik el a DriveNow kiegészítő szolgáltatásait.

Münchenben, Berlinben, Düsseldorfban, Kölnben, Hamburgban, Bécsben, Londonban, Koppenhágában és Stockholmban a DriveNow egybevéve egy több mint 4000 járműből álló hálózatot működtet, amelynek 20 százalékát tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modellek alkotják. A közelmúltban számos, egymástól függetlenül elkészített tudományos dolgozat rámutatott, hogy a DriveNow egy járműve az utakon minimum három, saját tulajdonban lévő autót helyettesít, amellyel jelentős mértékben hozzájárul a nagyvárosi forgalmak zsúfoltságának csökkentéséhez.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/