/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legdrágább Lamborghini

2013. október 18. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Újabb extrém modellel állt elő a Lamborghini 50. születésnapja alkalmából. A Veneno Roadster a márciusi Genfi Autószalonon bemutatott Veneno tető nélküli változata és a jövő év folyamán kilenc darabot terveznek építeni belőle, egyenként 3,3 millió eurós áron.

A Veneno Roadster extrém sportautó és intenzív vezetési élményt nyújt – esetében a nyitott ugyanis valóban nyitottat jelent. Nincs tető, csupán egy rendkívül erős bukókeret védi a bent ülők testi épségét. A dizájn az aerodinamikát és a kanyarstabilitást helyezi előtérbe, a Veneno Roadster így versenyautóként viselkedik az úton. De természetesen közúton is használható.

750 lóerejével a Veneno Roadster 2,9 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, a végsebessége pedig 355 km/óra. 6,5 literes 12-hengeres motorjához villámgyors ISR váltót kapcsoltak, amely ötféle üzemmódot ismer. Mind a négy kerék hajtott, a felfüggesztés pedig tolórudas rendszerű, vízszintes rugó/lengéscsillapító egységekkel

A Lamborghini Veneno Roadster szinte rászívja magát az útra. Frontrésze úgy működik, mint egy hatalmas szárny, az alja tökéletesen burkolt és diffúzorban végződik, az oldalsó légnyílásokon beáramló levegő pedig hűti a motorteret és az állítható hátsó szárny irányába terelődik. De a karbon gyűrűvel bíró könnyűfém kerekeknek is megvan a funkciója, turbina hatást keltve segítenek a karbon-kerámia fékrendszer hűtésében.

A Veneno Roadster váza és karosszériája is szénszál-erősítésű műanyagból készült, emiatt rendkívül merev és minden nemzetközi biztonsági előírást teljesít. Légzsákok és ESP menetstabilizáló rendszer is került bele. Az utasteret is a szénszál uralja; a középalagútnál és a küszöböknél jól látható a karbon utascella, az üléseket pedig a szabadalmaztatott Forged Composite nevű anyagból készítették. A kárpitozást emellett egy high-tech anyaggal, a „karbon szőttessel” oldották meg.

A Veneno Roadster egyedi vörös színt is kapott, amelyet egyszerűen Rosso Veneno-nak kereszteltek el. De természetesen a kilenc leendő tulajdonos a saját ízléséhez alakíthatja majd autója megjelenését.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/