/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legextrémebb Volkswagen

2014. június 01. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Azon ritka esetekben, amikor a tervezők kötöttségek nélkül dolgozhatnak és megvalósíthatják álmaikat, olyan elképesztő járművek születnek, mint a Volkswagen GTI Roadster. A kocsi a Sony Playstation 3 konzolon futó Gran Turismo szimulátorjáték fejlesztőjének megrendelésére készült, a dizájnerek tehát szabadjára engedhették a fantáziájukat. Egy 503 lóerős, nem egészen 1,1 méter magas Volkswagent alkottak.

A világ legjobb szimulátorának tartott Gran Turismo 15. születésnapja alkalmából a fejlesztő Polyphony Digital elnöke, Kazunori Yamauchi kitalálta, hogy felkéri a nagy autógyártókat, tervezzenek egy virtuális versenyautót a játék 6. részébe, amelyet a játékosok ingyenesen letölthető kiegészítés formájában megkapnak és vezethetnek. Egy ilyen felkérésnek nem lehet ellenállni, a gyártók örömmel teljesítették a kihívást és extrém álomautókat kreáltak. Némelyikből járóképes életnagyságú példány is készült, mint a Volkswagen GTI Roadsterből, amelyet a márka fanok legnagyobb rendezvényén, az ausztriai wörthi-tavi GTI Találkozón elő is vezettek.

A kétüléses kabrió gyakorlatilag a tavaly ugyanitt bemutatott Design Vision GTI nyitott tetős változata és egy 3 literes V6-os biturbó erőforrás mozgatja. A V6-os TSI 503 lóerőt és 560 Nm nyomatékot közvetít egy 7-sebességes duplakuplungos DSG váltón keresztül a 20 colos kerekeknek. Az összkerékhajtású, 1420 kilogrammos extrém Golf 3,6 másodperc alatt tudja le a százas sprintet és eléri a 309 km/órás sebességet.

A GTI Roadster fénypontjai a karosszérián átívelő külső C-oszlopok, amelyek a sárvédőkkel együtt immár önálló karosszériaelemként jelennek meg és segítenek befogadni az óriási 20 colos kerekeket. Felső részük merevítő elemként szolgál. Maga az autó kisebb mint a Golf (4158 mm), a tengelytávja csupán 2494 mm-es, a szélessége 1894 mm, a magassága pedig mindössze 1090 mm. Az autó „Gran Turismo”piros színben pompázik, csupán a hűtőrács és az óriási első légbeömlő nyílás fekete. A középső rögzítős könnyűfém felnik elöl 8,5, hátul 9,5 hüvelyk szélesek és 235/35, illetve 275/30 méretű abroncsokat feszítettek rájuk. Mögöttük 380 és 256 mm átmérőjű kerámia féktárcsák teszik a dolgukat. A GTI Roadster egy valóban lenyűgöző, megdöbbentő jármű.

A sofőr és utasa karbon „kapszulában” ülnek és egy magas konzol választja szét őket, amelyben egy tűzoltó berendezés is helyet kapott. A sportüléseket nagyon mélyen helyezték el és ötpontos biztonsági öveket rendeltek hozzájuk.

A Gran Turismo 6 játékosok június közepétől már letölthetik a Volkswagen GTI Roadstert a játékba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/