/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Lexus LS tökéletesebb, mint valaha

2021. február 05. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus fejlesztőmérnökei a legapróbb részletekig megvizsgálták az LS csúcslimuzin menettulajdonságait, kényelmét és csendjét befolyásoló tényezőket, majd sok mindent tovább finomítottak. Hozzányúltak a felfüggesztéshez és a csillapítóelemekhez, emellett módosították a gumikat és az üléseket is, így a Lexus LS tökéletesebb lett, mint valaha.

A Lexus LS sorozatának harminc évvel ezelőtti megjelenése óta a menetkényelem az autó egyik kiemelten fontos és meghatározó jellemzője. Az első LS eleve magas általános műszaki és minőségi színvonala arra ösztönözte a fejlesztőket, hogy minden egyes újabb generáció bevezetésekor még tovább növeljék a modell kényelmét és finomítsák műszaki részleteinek kidolgozottságát. Ez az elkötelezettség vezetett el mára a 2021-es LS kivételes menetkényelméhez úgy, hogy a fejlesztők nem vezettek be alapvető szerkezeti újításokat, azonban a részleteket és az egyes alrendszereket tovább finomították.

Munkájuk eredményeként az LS menetkényelmi jellemzői minden korábbit felülmúlnak, ugyanakkor a modell jellegzetes dinamikus karaktere változatlan maradt. Az LS ötödik generációja 2018-ban érkezett, a Lexus GL-A padlólemezének első modelljeként. A friss padlólemez nemcsak a karosszéria merevségét növelte meg jelentősen, de alacsony súlypontjával a menetdinamikai jellemzőkre is komolyan hatott. A multilink szerkezetű futómű megújult, a változó csillapítású adaptív felfüggesztés rendszere pedig forradalmi átalakuláson ment át, hiszen a korábbi kilencféle alapbeállítás helyét egy lényegében fokozatmentesen szabályozó rendszer vette át, amely 650 beállítási lehetőség közül választja ki az adott pillanathoz és járműdinamikai helyzethez éppen leginkább megfelelőt. E módosítások összessége alkotja a jellegzetes Lexus vezetési élményt.

A csillapítási jellemzők a kényelem alapvető elemei, hiszen a fő cél, hogy az útfelületi egyenetlenségéből a lehető legkevesebb jusson el az utasokig. A kifinomult AVS rendszert tovább finomhangolták a mérnökök, új lineáris karakterisztikájú mágnesszelepeket alkalmazva, és megnövelve a szabályozószelepek áteresztő képességét. A változások hatására nem csupán a menetkényelmi jellemzők módosultak, hatásuk a kormányzáson és a menetstabilitáson is érezhető. A rezgések még hatékonyabb kiszűrése érdekében az LS motortartó bakjai és hátsó felfüggesztésének szilentblokkjai is folyadéktöltésűek. Az első-hátsó kanyarstabilizátorok vastagsága megnőtt, ez tovább csökkenti a kanyarodási oldaldőlést.

Mivel az autó a gumiabroncsokon keresztül kapcsolódik az úthoz, azok anyaga és jellemzői jelentősen befolyásolják a menetkényelmet. Az LS valamennyi változatához alapfelszerelésként jár a defektmentes kerékkészlet. Az ilyen felépítésű abroncsok oldalfalai eleve jelentősen merevebbek a hagyományosakénál. Az új LS abroncsai azonban puhább oldalfalakkal készülnek, és gumikeverékük összetétele, valamint belső szerkezetük is megváltozott, kifejezetten a nagy frekvenciájú rezgések tökéletes kiszűrése érdekében.

Az utasok komfortérzetében az ülések szerepe kiemelten fontos. Az LS ülései a márka legkifinomultabbjai, többféle állítási lehetőséggel, fűtéssel, szellőzéssel, és finoman beállítható, szabályozható masszázsfunkcióval. Az új LS üléseinek megformálásakor a komfortérzet fokozása volt a legfőbb cél, a vastagabb párnázás a korábbinál egyenletesebben veszi fel és osztja el a test tömegét. Az ülések varrásai is mélyebbek a korábbiaknál, ennek hatására a párnázat puhább, ugyanakkor rezgéselnyelő képessége is javult. A Takumi kézművesség iránymutatásai alapján megtervezett és kivitelezett varrások kialakítása olyan, hogy a bőr szerkezete ne károsodjon, felülete pedig ne ráncosodjon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/