/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Lexus LS tökéletesebb, mint valaha

2021. február 05. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus fejlesztőmérnökei a legapróbb részletekig megvizsgálták az LS csúcslimuzin menettulajdonságait, kényelmét és csendjét befolyásoló tényezőket, majd sok mindent tovább finomítottak. Hozzányúltak a felfüggesztéshez és a csillapítóelemekhez, emellett módosították a gumikat és az üléseket is, így a Lexus LS tökéletesebb lett, mint valaha.

A Lexus LS sorozatának harminc évvel ezelőtti megjelenése óta a menetkényelem az autó egyik kiemelten fontos és meghatározó jellemzője. Az első LS eleve magas általános műszaki és minőségi színvonala arra ösztönözte a fejlesztőket, hogy minden egyes újabb generáció bevezetésekor még tovább növeljék a modell kényelmét és finomítsák műszaki részleteinek kidolgozottságát. Ez az elkötelezettség vezetett el mára a 2021-es LS kivételes menetkényelméhez úgy, hogy a fejlesztők nem vezettek be alapvető szerkezeti újításokat, azonban a részleteket és az egyes alrendszereket tovább finomították.

Munkájuk eredményeként az LS menetkényelmi jellemzői minden korábbit felülmúlnak, ugyanakkor a modell jellegzetes dinamikus karaktere változatlan maradt. Az LS ötödik generációja 2018-ban érkezett, a Lexus GL-A padlólemezének első modelljeként. A friss padlólemez nemcsak a karosszéria merevségét növelte meg jelentősen, de alacsony súlypontjával a menetdinamikai jellemzőkre is komolyan hatott. A multilink szerkezetű futómű megújult, a változó csillapítású adaptív felfüggesztés rendszere pedig forradalmi átalakuláson ment át, hiszen a korábbi kilencféle alapbeállítás helyét egy lényegében fokozatmentesen szabályozó rendszer vette át, amely 650 beállítási lehetőség közül választja ki az adott pillanathoz és járműdinamikai helyzethez éppen leginkább megfelelőt. E módosítások összessége alkotja a jellegzetes Lexus vezetési élményt.

A csillapítási jellemzők a kényelem alapvető elemei, hiszen a fő cél, hogy az útfelületi egyenetlenségéből a lehető legkevesebb jusson el az utasokig. A kifinomult AVS rendszert tovább finomhangolták a mérnökök, új lineáris karakterisztikájú mágnesszelepeket alkalmazva, és megnövelve a szabályozószelepek áteresztő képességét. A változások hatására nem csupán a menetkényelmi jellemzők módosultak, hatásuk a kormányzáson és a menetstabilitáson is érezhető. A rezgések még hatékonyabb kiszűrése érdekében az LS motortartó bakjai és hátsó felfüggesztésének szilentblokkjai is folyadéktöltésűek. Az első-hátsó kanyarstabilizátorok vastagsága megnőtt, ez tovább csökkenti a kanyarodási oldaldőlést.

Mivel az autó a gumiabroncsokon keresztül kapcsolódik az úthoz, azok anyaga és jellemzői jelentősen befolyásolják a menetkényelmet. Az LS valamennyi változatához alapfelszerelésként jár a defektmentes kerékkészlet. Az ilyen felépítésű abroncsok oldalfalai eleve jelentősen merevebbek a hagyományosakénál. Az új LS abroncsai azonban puhább oldalfalakkal készülnek, és gumikeverékük összetétele, valamint belső szerkezetük is megváltozott, kifejezetten a nagy frekvenciájú rezgések tökéletes kiszűrése érdekében.

Az utasok komfortérzetében az ülések szerepe kiemelten fontos. Az LS ülései a márka legkifinomultabbjai, többféle állítási lehetőséggel, fűtéssel, szellőzéssel, és finoman beállítható, szabályozható masszázsfunkcióval. Az új LS üléseinek megformálásakor a komfortérzet fokozása volt a legfőbb cél, a vastagabb párnázás a korábbinál egyenletesebben veszi fel és osztja el a test tömegét. Az ülések varrásai is mélyebbek a korábbiaknál, ennek hatására a párnázat puhább, ugyanakkor rezgéselnyelő képessége is javult. A Takumi kézművesség iránymutatásai alapján megtervezett és kivitelezett varrások kialakítása olyan, hogy a bőr szerkezete ne károsodjon, felülete pedig ne ráncosodjon.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/