/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Liberty Media hivatalosan is átvette a MotoGP-t is

2024. április 01. 15:55   |   Autoblog
címkék:  

Hivatalosan is bejelentették, hogy az F1 tulajdonosa, a Liberty Media 86%-ban átvette a MotoGP-t, a jelenlegi tulajdonos Dorna pedig csak 14%-ot tart meg a részesedéséből.

A Liberty Media nem egyszerűen a MotoGP hatalmas százalékát szerezte meg, az F1 tulajdonosai a Dorna 86%-át is megvették, akik a MotoGP junior kategóriáinak, valamint a World Superbike-nak és az új FIM női körverseny-világbajnokságnak is a tulajdonosai lettek.

A Dorna és a MotoGP értéke 4,5 milliárd euró, a saját tőke értéke pedig 3,5 milliárd euró.

“Nagyon örülünk, hogy a MotoGP felvásárlásával bővíthetjük a vezető élő sport- és szórakoztatóipari eszközökből álló portfóliónkat” – mondta Greg Maffei, a Liberty Media elnök-vezérigazgatója.

“A MotoGP egy olyan globális bajnokság, amely hűséges, lelkes rajongói bázissal, magával ragadó versenyzéssel és magas cash flow-t generáló pénzügyi profillal rendelkezik. Carmelo és menedzsmentcsapata egy nagyszerű sportos látványosságot hozott létre, amelyet szélesebb globális közönség számára is kiterjeszthetünk. Az üzletág jelentős felfelé ívelő potenciállal rendelkezik, és szándékunkban áll a MotoGP szurkolói, csapatai, kereskedelmi partnerei és részvényeseink számára a sportágat tovább fejleszteni.”

Carmelo Ezpeleta, a Dorna vezérigazgatója marad a pozíciójában, abban, amit  már 1994 óta tölt be. A Dorna székhelye továbbra is Madridban marad.

Ezpeleta az átvételt “tökéletes következő lépésnek” tekinti a kétkerekű motorsport csúcsa számára.

“Ez a MotoGP fejlődésének tökéletes következő lépése, és izgatottan várjuk, hogy mit hoz ez a mérföldkő a Dorna, a MotoGP paddock és a rajongók számára” – mondta Carmelo Ezpeleta, a Dorna vezérigazgatója.

“Büszkék vagyunk arra a globális sportágra, amellyé kinőttük magunkat, és ez a tranzakció a sportág mai értékét és növekedési potenciálját bizonyítja. A Liberty Media hihetetlen sikereket ért el a sporteszközök fejlesztése terén, és nem is kívánhatnánk jobb partnert a MotoGP rajongótáborának globális növeléséhez.”

Borítókép:  Red Bull Content Pool

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/