/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A magyar nők racionálisan választanak autót

2016. március 09. 10:25   |   Autoblog
címkék:  

A Nemzetközi Nőnap alkalmából az AAA Auto közzétette a női vezetőkről és használtautó-vásárlókról végzett kutatásának eredményeit. A nőket az ésszerűség vezérli használt gépkocsi vásárlásakor, és jobban érdekli őket az autó műszaki állapota, mint a színe. A 2015-ös évben a Suzuki volt a legnépszerűbb a magyar nők körében – ez a márka tette ki az AAA Auto által a női vásárlóknak eladott gépkocsik 13%-át.

„A női vásárlók nagyon gyakorlatiasak és nem becsülik alá a gépkocsi-választás fontosságát. Többnyire nem apróhirdetés útján vásárolnak, és a nehezen ellenőrizhető előtörténettel és okmányokkal rendelkező import gépkocsikat sem kedvelik. Szívesebben vásárolnak bevált, minősített telephelyekről. Általában autószerelőjüket is magukkal viszik, aki segít nekik az autó műszaki állapotának ellenőrzésében. Ezt mi javasolni is szoktuk vásárlóinknak, akik akár az emelőn is átvizsgálhatják és saját diagnosztikai rendszerükre is csatlakoztathatják a kiválasztott gépkocsit” – mondta az AAA Auto ügyvezető igazgatója, Karolína Topolová.

Magyarországon az AAA Auto vásárlóinak közel 30%-át teszik ki a női ügyfelek, akiknek a vállalat statisztikái szerint 64,2%-a a ferdehátú autókat kedveli, 13,5% választ négyajtós modellt, míg 8,4% kombit. A nők praktikus szempontok alapján választanak gépkocsit. Elsősorban ez az oka annak, hogy többnyire kisebb autót vásárolnak, gyengébb motorral, mivel ezekkel könnyebb parkolni, és kevesebbet fogyasztanak a városban. „A nők anyagi lehetőségeik és a család szükségletei szerint választanak autót” – tette hozzá Karolína Topolová.

2015-ben a Suzuki volt a legnépszerűbb márka az AAA Auto női vásárlói körében. A női vásárlóknak eladott gépkocsik 13%-át tette ki a Suzuki, ezt követte az Opel és a Volkswagen, 11%-os és 8,6%-os részesedéssel.

Az AAA Auto magyarországi női vásárlói körében legnépszerűbb modellek 2015-ben:

1. Suzuki Swift
2. Opel Astra
3. Opel Corsa
4. Skoda Fabia
5. VW Polo
6. Toyota Yaris
7. Suzuki Ignis
8. Ford Fiesta
9. Peugeot 206.
10. Ford Focus

Az AAA Autótól vásárló nők többsége a benzines autókat részesítette előnyben (76,2%) a dízellel szemben (23,8%), valamint 90,8%-uk kézi sebességváltós autót vásárolt. A szürke volt a legnépszerűbb szín (26%), megelőzve a kéket (15,2%) és a feketét (12,5%).

A praktikum fontosabb a nők számára, mint a kényelem, a harmadik legfontosabb szempont pedig a biztonság, de ha a választható extrákról van szó, a nők a biztonságot teszik az első helyre. Ezért vásárolt a nők 80,5%-a ABS-szel, 55,9%-uk pedig ködlámpával felszerelt autót. A döntés előtt a nők az átlagos üzemanyag-fogyasztást, a csomagtartó méretét és más hasznos funkciókat, például a tempomat vagy a telefon-kihangosító rendszer meglétét is mérlegelik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/